26 Mayıs 2021 10:45

Irak'ta hükümet karşıtı protestolarda 2 kişi yaşamını yitirdi,150 kişi yaralandı

Bağdat'ta kamu hizmetlerindeki yetersizlik nedeniyle hükümetin protesto edildiği gösterilerde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 130'u güvenlik güçlerinden 150 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün kamu hizmetlerindeki yetersizlik nedeniyle hükümetin protesto edildiği gösterilerde 2 eylemcinin hayatını kaybettiği, 130'u güvenlik güçlerinden 150 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda dün düzenlenen gösterilerin bilançosu paylaşıldı.

Eylemlerde 2 göstericinin hayatını kaybettiği, 130'u güvenlik güçlerinden 20'si göstericilerden 150 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ayrıca çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı, daha sonra bazılarının bırakıldığı, şu an gözaltında 11 kişi olduğu ifade edildi.

Açıklamada Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığından, gösterilerde gerçek mermi ve orantısız güç kullanılmasını önlemek için daha ciddi adımlar atması talep edildi.

Irak makamlarından gözaltına alınan tüm eylemcilerin serbest bırakılması istenen açıklamada, eylemcilere de güvenlik güçleriyle iş birliği içinde barışçıl gösteri yapma çağrısında bulunuldu. (Bağdat/AA)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi akademisyenlerinin nöbeti 96'ncı gününde

SONRAKİ HABER

Süleyman Soylu'dan Erdoğan'a "emrindeyiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...