26 Mayıs 2021 05:46

George Floyd, katledilişinin birinci yılında ABD'nin birçok kentinde anıldı

ABD'de polis tarafından katledilen ve "Nefes alamıyorum" sözleri ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı eylemlerde sloganlaşan George Floyd, ölümünün birinci yılında ABD'nin birçok kentinde anıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD'nin Minneapolis kentinde polisin boynuna uzun süre diziyle bastırarak nefessiz kalmasına ve ölümüne sebep olduğu George Floyd için ülkenin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlendi.

Floyd'un ölümünün birinci yılında adının verildiği George Floyd Meydanı'nda düzenlenen tören dışında, New York, Los Angeles gibi kentlerde ve bazı dış ülkelerde de anlamalar yapıldı.

Floyd'un vurulduğu 38. Sokak ve Chicago Caddesi kavşağında gerçekleşen anma programına kız kardeşi Bridgett ve diğer aile üyeleriyle birlikte, Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey ile bölgede yaşayan bazı müzisyen ve vatandaşlar katıldı.

"BİDEN SÖZÜNÜ TUTMADI"

Minneapolis'te kalabalığa hitap eden Bridgett Floyd, ABD Başkanı Joe Biden'ın sözünü tutmadığını söyleyerek, "O yasa tasarının geçmesi gerekiyor. Sulandırılmış bir yasa istemiyoruz. Başkan'a mesajım: Halkınızı düzene sokun. Yoksa bu eski güzel kavgaya devam edeceğiz" sözleriyle polis yasa tasarısına atıfta bulundu.

Floyd hislerini "Zor bir yıl oldu ama başardık. Tanrı ile her şeyin mümkün olduğuna inanıyorum. Sevgi bugün burada, George burada" ifadeleriyle paylaştı.

New York, Los Angeles gibi merkezler başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde Floyd adına organizasyonlar yapılırken ABD'nin Yunanistan ve İspanya'daki Büyükelçiliklerinde de siyah Amerikalı için anma programlarının düzenlendiği belirtildi.

NEW YORK'TA 9 DAKİKA 29 SANİYELİK SAYGI DURUŞU

George Floyd'u anmak için New York'ta, National Action Network isimli kuruluşun merkezinde yapılan programda, Belediye Başkanı Bill de Blasio ve din adamı Al Sharpton ile birçok kitle örgütü lideri hazır bulundu.

Törende katılımcılar, 9 dakika 29 saniye boyunca dizlerinin üstüne çökerek beklerken Blasio, "Neden bu kadar kızgınlık var? Görevimiz hayatları korumak. Masum hayatları almak değil" dedi. (New York/AA)

ÖNCEKİ HABER

Bilim Kurulu bugün toplanacak, Bakan Koca açıklama yapacak

SONRAKİ HABER

SES'e yönelik operasyon protesto edildi: Korku iklimi yaratmayı başaramayacaksınız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...