25 Mayıs 2021 06:18

Süleyman Soylu, BBC Türkçe'yi hedef alıp "Dezenformasyon kanalıdır" dedi

Hakkındaki iddiaları haberleştiren basın organlarına suçlamalar yönelten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son hedefi BBC Türkçe oldu.

Ekran görüntüsü Habertürk'ün yayınından alınmıştır

Paylaş

Daha önce suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker'in hakkında ciddi iddialar öne sürdüğü Süleyman Soylu, bu iddiaları haberleştiren basın organlarını suçlamayı sürdürüyor.

Daha önce Cumhuriyet ve BirGün'e çeşitli suçlamalarda bulunan Soylu'nun son hedefi BBC Türkçe oldu.

"BBC TÜRKÇE DEZENFORMASYON KANALIDIR" SUÇLAMASI

HaberTürk televizyonunun canlı yayınına katılan Soylu'ya son süreçte AKP tarafından yalnız bırakıldığına dair yapılan yorumlar soruldu. Soylu, bu soruya "Kim diyor" diyerek yanıt verdi. Bunun üzerine BBC Türkçe'de yayımlanan "Sedat Peker'in iddiaları hakkında hükümette neler konuşuluyor?" başlıklı haber hatırlatıldı.

Soylu ise yanıt olarak şunları söyledi:

"Sürdürülebilir dezenformasyon var. BBC Türkçe dezenformasyon kanalıdır, hem ekonomik hem siyasi dezenformasyon kanalıdır. Ben Çalışma Bakanlığı yaptım, oradan beri takip ediyorum. Bunun için dostum olan İngiltere İçişleri Bakanı'nı defalarca aramış bir kişiyim, 'Bakın burada bir yanlışlık var, bakın dezenformasyon yapıyor' demişimdir. Ben kendi bakanlıklarıma sokmadım, 'Sokmayacaksınız, karşılaşmayacaksınız', defalarca o dönem demişimdir. Bugün dünyaya gelmişiz gibi karşı karşıya kalıyoruz bazen. Kimlerin Türkiye'ye operasyon çektiğini hep beraber biliyoruz."

"AKP İÇİNDE CİDDİ BİR KRİZ SÖZ KONUSU"

BBC Türkçe'de yayımlanan haberde bir hükümet yetkilisinin "Operasyonda Peker'in çocuğuna silah doğrultmak gibi aileyi rencide edici olayların yaşandığı aslında biliniyor" dediği aktarılmıştı.

Haberde ayrıca bir AKP'linin "Parti için çok ciddi bir kriz söz konusu. Herkes Cumhurbaşkanı'nın takınacağı tutumu bekliyor. Parti içerisinde Tayyip Bey'in daha fazla suskun kalmaması isteniyor. Çünkü bu iddialar doğrudan Cumhurbaşkanını hedef almasa bile hem ona hem de AK Parti'ye zarar veriyor" sözleri yer almıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"Türkiye’yi ancak işçi ve emekçilerin mücadelesi ve iktidarı temizleyebilir"

SONRAKİ HABER

Bakan Mehmet Muş: 2020'de Venezuela'dan 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...