24 Mayıs 2021 04:31

Taş ocağına karşı mücadelenin sürdüğü Kırklareli'de de eylemler yasaklandı

Rize İkizdere'nin ardından Evciler köylülerinin taş ocağına karşı mücadele sürdürdüğü Kırklareli'de de eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı.

Fotoğraf: Köylüler

Paylaş

Kırklareli'de Kovid-19 tedbirleri bahanesiyle toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı. Pınarhisar ilçesine bağlı Evciler köyünde köylüler taş ocağına karşı eylemler yapıyordu. Köylülerin mücadeleleri günlerce ülke gündemine oturan İkizdere'de de eylem ve etkinlikler valilikçe yasaklanmıştı.

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, eylem ve etkinliklerin yasaklanmasına gerekçesi Kovid-19 salgınının yayılmaması, kamu esenliğinin sağlanması ve genel sağlığın korunması gerekçe gösterildi.

Yasağın kapsamının sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar ile valilik tarafından izin verilenler hariç olmak üzere olduğunun altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer gibi her türlü eylem etkinlikleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. maddeleri hükmü gereğince 23 Mayıs tarihinden itibaren 15 gün boyunca yasaklanmıştır." (Kırklareli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birçok ilde ev baskınları düzenlendi, en az 49 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Sağlık-İş İzmir Şubesi: Mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...