27 Nisan 2021 05:50
Son Güncellenme Tarihi: 27 Nisan 2021 11:08

Ümit Özdağ'dan Garo Paylan'a tehdit: Sen de Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın

Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, HDP Milletvekili Garo Paylan'ı hedef alarak "Çok memnun değilsen çek git. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın" sözleriyle tehdit etti.

Fotoğraf: Ümit Özdağ (solda) / DHA, Garo Paylan (sağda) / MA

Paylaş

İYİ Partiden istifa eden Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, bu kez de HDP Milletvekili Garo Paylan'ı Ermeni Soykırımı tartışmaları üzerinden hedef aldı, "Sen de Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın" diyerek tehdit etti. Garo Paylan Özdağ'a "Bu ülkenin vicdanlı çoğunluğu, meydanı senin gibi faşistlere terk etmedi, yine terk etmezler.." yanıtını verdi.

Paylan, 24 Nisan’ın yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz" demişti. Paylan açıklamasının devamında “106 yıldır Ermeni Soykırımı inkâr edildiği için, bu mesele başka meclislerin, başka devlet başkanlarının konusu olmaya devam etmektedir. Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara, Türkiye’ye taşımalıyız” yazmıştı. 

Ümit Özdağ ise bu paylaşımlar üzerinden Garo Paylan'ı hedef alarak, açıkça tehdit etti. Özdağ, "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullandı.

PAYLAN: ÜLKENİN VİCDANLI ÇOĞUNLUĞU MEYDANI SENİN GİBİ FAŞİSTLERE TERK ETMEZ

Garo Paylan da Ümit Özdağ'a sosyal medya hesabından "Halkımı imha eden zihniyetin kalıntısı 'yine yaparız' diyor. Siz vurdunuz da, biz ölmedik mi? Öldük. Ama geride kalanlar adalet mücadelesini hiç bırakmadı. Benden sonra da bırakmazlar.. Bu ülkenin vicdanlı çoğunluğu, meydanı senin gibi faşistlere terk etmedi, yine terk etmezler.." yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ruhsar Pekcan’ın şirketi, dezenfektanı 2.5 katına Ticaret Bakanlığa satmış

SONRAKİ HABER

Brezilya, Rusya'nın Sputnik V aşısına onay vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...