25 Nisan 2021 10:50

Ankara Tabip Odasından uyarı: Yoğun bakımlar alarm veriyor

ATO, Ankara'da devlet hastanelerinin yoğun bakımlarında yer kalmadığını ve Sağlık Bakanlığından üst düzey bir bürokratın özel hastanelerden rica minnet yoğun bakım yatağı istediğini belirtti.

Görsel: Ankara Tabip Odası

Paylaş

Ankara'da hastanelerini yoğun bakım servislerinin alarm verdiği uyarısında bulunan Ankara Tabip Odası, yoğun bakım servislerinde yer kalmadığını, hastaların günlerce acil servislerde bekletildiğini söyledi.

Ankara Tabip Odasının (ATO) Twitter hesabından yapılan açıklamada "Ankara’da kamu sağlık kuruluşlarının yoğun bakımları alarm veriyor!" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ankara’da kamu sağlık kuruluşlarının yoğun bakımları alarm veriyor!

Ankara’da yoğun bakım ihtiyacı olan hastalar acil servislerde günlerce bekletiliyor ya da yataklı tedavi kurumlarındaki servislerde takip edilmek durumunda bırakılıyor!"

"ÜST DÜZEY BÜROKRAT, ÖZEL HASTANELERDEN YOĞUN BAKIM YATAĞI TALEBİNDE BULUNUYOR"

"Sağlık Bakanı inkar etse de kendisine bağlı üst düzey yetkili bunun aksini söylüyor. İkisinden biri gerçeği ifade etmiyor ya da gerçeği toplumdan gizliyor, doğru söylemiyor. Üst düzey bürokrat özel sağlık kuruluşlarından rica minnetle yoğun bakım yatağı talebinde bulunuyor.

Sağlık emekçilerinden aldığımız bilgiye göre Ankara’da yoğun bakım ihtiyacı olan hastalar acil servislerde günlerce bekletiliyor ya da yataklı tedavi kurumlarındaki servislerde takip edilmek durumunda bırakılıyor. Bu durum Sağlık Bakanlığı bürokratının söylemlerini doğruluyor.

Üst düzey bakanlık bürokratın özel sağlık kuruluşlarından yoğun bakım yatağı talebi karşısındaki acizliğini gösteren ifadeler: 'Şu an itibari ile kriz koordinasyon merkezinde 30 covid yoğun bakım hastası, 15 covid dışı yoğun bakım hastası beklemektedir. Sizden ricam, bugün hızlıca aksiyon alarak bu hastalarımıza yer bulup yerleştirmenizdir. Lütfen yoğun bakımlarınızı gözden geçirerek kriz koordinasyon merkezimizle iletişime geçip alabileceğiniz hastaları alınız.'

Sağlık hakkı anayasal bir haktır!

Her yurttaş eşit ve ücretsiz sağlık hakkına erişmelidir. Topluma karşı sorumluluğunuzu yerine getirin!

Özel sağlık kuruluşlarını derhal kamulaştırın, şayet bunu yapamıyorsanız derhal gereğini yapın, istifa edin."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genç işçiler borçla boğuşuyor, gelecek planı yapamıyor

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçileri: Her işyeri 1 Mayıs alanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...