22 Nisan 2021 17:00

İstanbul Sözleşmesi için nöbet eylemindeki kadınlar: Vazgeçmiyoruz

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu, “Kadın cinayetleri son bulana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi İzmir Kampanya Grubu | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerinin ikinci haftasında Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelerek, "İstanbul sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz" dedi. "Kararnameniz batsın kadınlar yaşasın", "Sözleşme bizimdir vazgeçmiyoruz", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganları atan kadınların oturma eylemine polis engel olmak istedi. Polis ablukası altında yapılan açıklamada ise kadınlar adına Deniz Uslu konuştu.

Uslu, “1 yılda 300’den fazla kadını kaybediyoruz. Bizler ölmek istemiyoruz diyen kadınlarız. 34'ten 26’ya düşen sayıyı övünerek söyleyen bakanlığı protesto ediyoruz, 26 demek hayat demektir. Bizler hiçbir kadın katledilmeyene kadar mücadelemize devam edeceğiz" diyerek dayanışma ve mücadele vurgusu yaptı.

İstanbul Sözleşmesinin önemini bir kez daha anlatan kadınlar, katledilen kadınların isimlerini sayarken Uslu, “Bu isimler İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı bugün katledilemeyecek olan kadınların isimleri. Fakat ülkemizde kadınlar şiddetle burun buruna yaşarken, karakollara başvurduklarında da evlerine gönderildiler. Bizler sözleşme uygulansın, ayrım yapılmasın diyen kadınlarız. Unutmayın ki sözleşme uygulanmış olsaydı bu kadınlar aramızda olacaktı" dedi. Açıklamada kadınlar, Nahide Akgün ve Güldünya Tören’in hayatlarını okuyarak cinayetlere dikkat çekti. “Haklarımız, yaşamımız, kimliğimiz, kararlarımız, özgürlüğümüz ve İstanbul Sözleşmesi için nöbetteyiz” diyen kadınlar alkış ve zılgıtlarla tepkilerini yükselterek İstanbul Sözleşmesi için yaptıkları nöbet eylemlerini de sürdüreceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam