19 Nisan 2021 19:28

İzmir’de kamu emekçileri TCDD’nin özelleştirmek istenmesine tepki gösterdi

KESK İzmir Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nin sürgünlere, ihraçlara ve TCDD’nin özelleştirmek istenmesine karşı başlattığı oturma eylemi 15. haftasında sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

KESK İzmir Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nin sürgünlere, ihraçlara ve TCDD’nin özelleştirmek istenmesine karşı başlattığı oturma eylemi 15. haftasında devam etti.

Alsancak Gar önünde bir araya gelen kamu emekçileri, baskı ve sürgünlerle yılmayacaklarını TCDD'nin özelleştirilmesine karşı mücadele devem edeceklerini söyledi. 

“Sürgünler, baskılar bizi yıldıramaz”, “Demiryolu halkındır satılamaz”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını BTS İzmir Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Ufuk Karslıoğlu okudu. 

“KAMUSAL HİZMETTEN KÂR BEKLENEMEZ"

KESK VE BTS üzerindeki baskıların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Karslıoğlu, “BTS ye yönelik baskıcı ve ayrımcı uygulamalarına ısrarla devam etmekte, BTS üyelerini korkutmak ve yıldırmak için olmadık yol ve yöntemler kullanarak açıkça suç teşkil eden tutumlar içine girmektedir” dedi. 
TCDD'nin özelleştirilmek istenmesine eleştiren Karslıoğlu, kamusal hizmetten kâr etme beklentisinin olmaması gerektiğini söyledi. 

“İŞ GÜVENCESİ ORTADAN KALKACAK"

Demiryollarının halkın malı olduğunu ve özelleştirilmesine karşı mücadele edeceklerini dile getiren Karslıoğlu, “TCDD’yi holding haline getireceklerini söylüyorlar. Bu özelleştirme değil de nedir? TCDD’yi TTY’ye tabi şirket haline getirileceğini söylüyorlar. Çünkü bu şekilde Sayıştay denetiminden de çıkartacaklar. Kamu İhale Yasasına da tabi olmayacak. Böylece TCDD Teknik A.Ş örneğinde olduğu gibi istedikleri işi istediklerine ihalesiz olarak, hem de hiçbir yasal mevzuata tabi olmadan verecekler. Özelleştirme sonucu herkes işçi olacak. Personeli önce havuza gönderecekler. İş güvencesi ortadan kalkacak. Biz bu talana izin vermeyeceğiz. Her platformda bu yapılmak istenenleri açıklayacağız. Bu kurum halkındır, bu kurum çalışanlarındır. Demiryolu halkındır satılamaz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL) 

Reklam