19 Nisan 2021 12:18

UEFA: Avrupa Süper Ligi'ne katılan oyuncular FIFA organizasyonlarında yer alamayacak

UEFA Başkanı Ceferin, Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının ardından yaptığı ilk açıklamada bu organizasyonda yer alan oyuncuların FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonasında oynayamayacağını belirtti.

Görsel: UEFA ve Avrupa Süper Ligi logoları

Paylaş

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 12 futbol kulübünün Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını bildirmelerinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Ceferin, Avrupa Süper Ligi'nde oynayacak futbolcuların FIFA organizasyonlarında yer almasının yasaklanacağını belirtti.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki yeni formatı açıklayacağı toplantıda konuşan Aleksander Ceferin, 2024-2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne 36 takımın katılacağını ve maçların lig usulüne göre oynanacağını açıkladı. Ceferin ayrıca "Yeni kurulan Süper Lig'deki oyuncuların FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda oynaması yasaklanacak" ifadelerini de kullandı.

Ceferin, "Bazı insanlar için dayanışma, birlik olma diye bir şey yok. Onlar için tek gerçek şey cepleri" sözlerini sarf etti.

CEFERIN FIRSATI DEĞERLENDİREREK MAĞDURU OYNADI

UEFA Başkanı Ceferin, Juventus Başkanı Andrea Agnelli ve Manchester United Başkanı Ed Woodward'a da özel parantez açtı. "Woodward ve Agnelli gibisini görmedim" diyen Ceferin, "Woodward beni arayıp reformlarımıza destek verdiğini söyledi ama belli ki o sırada başka bir şeye imza atıyormuş. Bana en büyük hayal kırıklığını ise Agnelli yaşattı. Meğer yakınımızda bu kadar yılan olduğunu göremeyecek kadar safmışız ama artık biliyoruz" ifadelerini kullandı.

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: MEVCUT EKONOMİK DÜZENDE BU KAÇINILMAZ BİR DURUM

Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını değerlendiren Evrensel Yazarı Mithat Fabian Sözmen, kapitalizmin yasasının futbolda da işlediğini ve tekelleşme sürecinin sonucu bu girişimin ortaya çıktığını belirtti.

(SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ve Yunanistan'ın dördüncü tur toplantıları yapacağı açıklandı

SONRAKİ HABER

TTB Merkez Konsey üyesi: Bölge’de vaka metropollere gidiş gelişten sonra artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...