Rize Tabip Odası Başkanı Şahin: Bu artış hızına göre hasta seçmeye başlayacağız
Rize'de artan Kovid-19'lu vakalar hakkında konuşan Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Şahin, ilde yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını kaydetti.

Yoğun bakım servisi | Fotoğraf: Mesut Karaduman/AA
İLGİLİ HABERLER

8 ilden yoğun bakım halleri | Yer açılması için hasta ya taburcu olacak, ya ölecek

Vakalar ağırlaştı, yoğun bakımlar alarm veriyor

CHP'li Öztrak: Yoğun bakım servisleri alarm veriyor
Gençağa KARAFAZLI
Rize
Rize sağlık müdürlüğü yetkilileri, hastanelerin yoğun bakım servis ünitelerinin hizmet yükünün arttığını belirterek yurttaşların zorunlu olmadıkça hastanelere gelmemesini istemişti.
Rize sağlık müdürlüğü yetkililerinin bu açıklamaları sonrası yerel bir haber sitesine değerlendirmelerde bulunan Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Şahin, Rize’nin Kovid-19’daki gidişatın hiçte iyi olmadığına dikkat çekerek şubat ve mart ayları başında defalarca yetkililere uyarmalarına rağmen aşılama olmadan okulların yüz yüze eğitimlere başlaması ve ardından yeniden ara verilmesi bu arada hastalanan ve vefat edenlerin sorumluluğunun kimlere yükleneceğini sordu.
"HASTA SEÇMEYE BAŞLAYACAĞIZ"
Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Şahin, "Rize’de yoğun bakımlarda doluluk oranının yüzde 100’lere yaklaştı. Hem hasta sayısında hem de vaka sayısında mart ayına göre ciddi bir artış oldu. Böyle gittiği takdirde ay sonuna doğru hasta seçmeye başlayacağız demektir.” diyerek gelecekte yaşanabilecek ciddi tehlikenin boyutuna dikkat çekti.
"TEDBİR ALINMADI ÖLÜMLERİN SORUMLULUĞU KİME YÜKLENECEK?"
Aşılama yapılmadan okulların açılmasının yanlış olduğunu ve uyarıların ciddiye alınmadığını ifade eden Şahin, "Şubat ve mart ayları başında defalarca yetkililere uyarı yapmamıza rağmen aşılama olmadan okulların bazı sınıflarında yüzyüze eğitimlere başlandı, geldiğimiz noktada eğitime yeniden ara verildi. Bu arada hastalanan ve vefat edenlerin sorumluluğu kime yüklenecek? Canla başla çalışan sağlık çalışanlarının durumu salgının başlangıç dönemine dönmüş vaziyette. Bütün bunlar zamanında söylenen tedbirleri uygulamayan ve ‘Her şeyi biz biliriz’ mantığıyla yürütmeye çalışan yetkililerin vurdum duymazlığından kaynaklanmaktadır." ifadelerini kullandı.
"RİZE'YE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROL EDİLMELİ VE TAM KAPANMA OLMALI"
Çözüm önerilerini de sıralayan Şahin, "Çözüm belli bir süre, bu süre zincir kırılana kadar tam kapanma olmalıdır. Bunu ilimiz için yapamıyorsak Rize'ye giriş çıkışların mutlak kontrolü gerekir. Çay için il dışından gelecek işçi ve üreticilerden PCR istenmeli, geldikten sonrada 10 gün karantinada tutulmaları gerekir düşüncesindeyim. Bu arada toplumun kendisinin de gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı, zorunlu hallerde de erkenden eve dönülmelidir. Mümkün olduğunca toplu taşıma kullanılmamalı, kalabalık toplu ulaşım araçlarına binilmemeli. Maskesiz kesinlikle dışarı çıkılmamalı. Eve döndükten sonra el temizliği mutlaka yapılmalı, günde birkaç kez gargara ile boğaz temizliği yapılmalı" dedi.

Evrensel'i Takip Et