07 Nisan 2021 10:08

Yeni e, sermaye ve sosyal medya ilişkisini tartışıyor 

Yeni e Nisan sayısında Türkiye’de temsilcilik bulundurmadığı durumda kısıtlama ve yaptırımla karşı karşıya kalabilecek Twitter gibi platformların sermaye ile olan ilişkisini tartışmaya açıyor.

Yeni E kapağı

Paylaş

Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin nisan 2021 tarihli 54’üncü sayısı yayımlandı. Dergi bu sayısında Türkiye’de temsilcilik bulundurmadığı durumda kısıtlama ve yaptırımla karşı karşıya kalabilecek Twitter gibi platformların sermaye ile olan ilişkisini tartışmaya açıyor. Özellikle farklı toplumsal kesimlerin Twitter ile kurduğu ilişkinin arka planındaki sansür, medya, dijital kapitalizm ve küçük burjuva radikalizminin tartışıldığı dosyanın yazarları Aras Coşkuntuncel, Duru Su Kadıoğlu, Ender Şiar Argın ve Ekim Kılıç. Ceren Sözeri’nin Christian Fuchs ile dijital kapitalizm üzerine gerçekleştirdiği söyleşi de dosya kapsamındaki yazılardan biri.

Aleksandr Puşkin, Oya Uysal, Mustafa Ergin Kılıç, Hülya Deniz Ünal, Şahin Altuner, Koray Feyiz, Yusuf Yağdıran, Selim Şen ve Ender Emiroğlu şiirleriyle; İlyas Tunç, Hıdır Murat Doğan, Eleni Theharous, Hatice Hamarat ve Alper Özkutlu öyküleriyle nisan sayısında yer alıyor. İsmail Afacan’ın ’90’lar şiiri üzerine Şeref Bilsel ile yaptığı röportaj; Kadir Yüksel’in “Biz, kendimiz ve Necati Tosuner” başlıklı yazısı, Ali Mert’in Sovyet Gazeteci Svetlana Aleksiyeviç’in anlatım gücünü konu alan denemesi; Mehmet Ergün’ün “Nâzım Hikmet’in Sevinçle Karşıladığı Bir Öykücü: Niyazi Remzi” başlıklı makalesi de dergide yer alan yazılar arasında bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Kanal İstanbul inadını sürdürüyor: Yaz aylarında temelini atıyoruz

SONRAKİ HABER

DİSK/Tekstil Sendikası, Antep’te Kod-29’a karşı imza kampanyası başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...