03 Nisan 2021 16:00

İBB, Heybeliada ahırını sabaha karşı gizlice yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Heybeliada’da bulunan at ahırını sabaha karşı gizlice yıktı.

Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Heybeliada’da kalan beş atın ahırını bu sabah gün ağarırken gizlice yıktı.

24 Mart’ta Burgazada’daki ahırları yıkan İBB, 25 Mart’ta da Heybeliada’daki ahırı yıkmaya gelmiş, ama Adaların Atları Platformu ve Heybeliadalıların karşı çıkması nedeniyle ahırı yıkmadan geri dönmüştü.

adalarinatlari.org sitesinde yer alan bilgiye göre sabah 05.00 sularında özel araçla gelen İBB yıkım ekibi yıkımı elektrikli el aletleri, kol gücü ve balyozlar kullanarak yaptı.

Heybeliada'da yaşayan yurttaşlar, İBB'nin pandemi yasaklarını fırsata çevirerek sabaha karşı operasyon düzenlercesine yıkımı gerçekleştirmesine tepki gösterdi.

Yurttaşlar, yıkımın gerçekleştiği alanın, kira sözleşmesine göre ahırlar için kullanılması gerektiğini vurgularken "Yeni ahır yapılmadan atların evi yıkılmamalıydı. Adalar ilçesinde doğal ve tarihi dokuyu bozan çok çeşitli inşaat faaliyetlerine, kıyıların betonlaştırılmasına, ormanın yağmalanmasına göz yumulur hatta resmi izin verilirken atların evi yıkıldı. Barınma bütün canlılar için haktır" dedi.

"İNANARAK OY VERDİK, DİĞER İKTİDAR SAHİPLERİNDEN FARKLI OLMADIĞINI GÖRDÜK"

Atlarla çalışan ve onlara nasıl davranılması gerektiğini İBB yetkililerine de anlatmaya uğraşan Aydın Soysal, “Samimiyetine inanarak oy vermiş İstanbullular olarak şehreminimizin emanete sahip çıkmadığını, diğer iktidar sahiplerinden farklı olmadığını, liyakat yerine biat, adalet yerine kuvvet bayraklarıyla yürüdüğünü görmek üzücü. Yine de ümidimizi kaybetmeyelim. Çünkü bu görevinde tanımış olduk kendisini. Mutlaka göründüğü gibi olan biri gelecektir.” dedi.

Adalar'da yaşayan yurttaşlar Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni hatırlatarak "İBB’nin kamuoyunu atlar mutluymuş gibi yanıltan reklam çalışmaları, atların iyiliği için yapabileceği onca şey varken hiçbirini yapmayan belediyenin uzman önerilerini dikkate almayışı, Adalar’da yaşayan insanları dinlemek yerine çıkar ilişkilerine göre hareket etmesi utanç vericidir." dedi.

ÖNCEKİ HABER

İllere göre 100 bin kişide görülen haftalık Kovid-19 vaka sayıları açıklandı

SONRAKİ HABER

Onayı alınmış büyükelçi liste dışı bırakıldı, AKP’li eski vekil Bakü Büyükelçisi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...