03 Nisan 2021 04:04

“Ölmek İstemiyorum” yazan dilekçe asıldığı yerden indirildi: "Tahammül edemediler"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun, kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesi'ne dikkat çekmek için hazırlayıp astığı ‘Ölmek istemiyorum’ yazılı dev şikayet dilekçesi kaldırıldı.

Fotoğraf: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

Paylaş

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından birçok ilde vatandaşlar sokağa çıkarak kararı protesto etmiş ve sözleşmeden ayrılmaya tepkiler çığa dönüşmüştü. Son olarak, kadınların hakları için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul’un merkezi güzergahlarından biri olan Zincirlikuyu’ya üzerinde ‘Ölmek istemiyorum’ yazılı dev bir şikayet dilekçesi astı.

“HER GÜN ONLARCA KADIN BU DİLEKÇEYİ HAYATTA KALABİLMEK İÇİN VERİYOR”

Platform tarafından yapılan açıklamada, “Bugün herkesin gördüğü dev şikayet dilekçesi bir kadının ‘Ölmek İstemiyorum’ diyerek verdiği yaşam mücadelesidir. Bu sadece tek bir örnek. Ama bu dilekçenin sahibi kadın gibi her gün onlarca, binlerce kadın bu dilekçeleri veriyor. Hayatta kalabilmek, şiddetten uzak yaşamak için karakollarda, adliyelerde mücadele ediyor.

Şikayet dilekçeleri dikkate alınmadığında kadınlar defalarca sistematik şiddete maruz kalıyor. Bu nedenle de bu devasa dilekçe örneğini herkesin görmesini istedik. İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için ne kadar hayati olduğunu bir kez daha göstermek istedik” denildi.

GECE YARISI İNDİRİLDİ

Platformun “Bu dev şikayet dilekçesi bir kadının yaşam mücadelesidir” diyerek bir panoya astığı dilekçe gece yarısı indirildi.

Platform, “Kadınlar her gün bu şiddetle burun burunayken, bir kadının şikayet dilekçesine bile tahammül edemediler. Bizim de kadın düşmanlarına tahammülümüz yok!” diyerek tepki gösterdi.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe görevden alındı, yerine Tolga Tolunay atandı

SONRAKİ HABER

Lise öğrencileri: Sağlığımız ve sınavlarımız arasında bırakılıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...