29 Mart 2021 09:10

Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeleri ortalama 34 bin lira maaş alıyor

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Saray ve Bakanlıklarda çalışan Türk Telekom Yönetim Kurulu üyelerinin 34 bin lira ortalama maaş aldıklarını kaydetti.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Türk Telekom Genel Kurul Toplantı Tutanaklarını inceleyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Saray ve Bakanlıklarda görev yapan isimlerin 2018 yılında 15 bin TL net maaş artı 2 maaş ikramiye aldığını ifade etti.

34 BİN LİRA EK GELİR

Toplantı tutanaklarından 2019 ve 2020 yılını da analiz eden Yavuzyılmaz, her bir yönetim kurulu üyesinin 2019 yılında 15 bin TL ve 2 maaş ikramiye; 2020 yılında 17 bin 449 TL ve 4 maaş ikramiye aldığını belirtti. Yavuzyılmaz 2021 yılında ise 20 bin 098 TL ve 6 maaş ikramiye alındığını, ortalama aylık maaş tutarının 33 bin 849 TL olduğunu belirtti.

TÜRK TELEKOM YÖNETİM KURULU MU, ‘BAKAN YARDIMCILARI’ KURULU MU?

  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı, Ömer Fatih Sayan: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Nebati: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Eski AKP Milletvekili, MÜSİAD üyesi patron
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Bulut: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Selim Dursun: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Enver İskurt: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Cüneyt Sezgin: Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi
  • Aclan Acar: TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi

BAKAN DANIŞMANI GİTTİ, BAKAN YARDIMCISI GELDİ

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Danışmanı yapan ve PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Altın’ın 19 Mart’ta Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden istifası üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştı.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ‘KADROLAŞMA’ VAR DEDİ

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 2005’te özelleştirilen Türk Telekom’da siyasi iktidar tarafından kendi yandaş kadrolarına yer açmak üzere emekliliğe teşvik uygulamalarının devreye sokulduğuna dikkat çekmişti. EMO açıklamasına göre, kurumun deneyimli çalışanları “tasarruf” bahanesiyle emekliliğe zorlanırken, Türk Telekom 2010-2015 yılları arasında yatırımcılarına yüzde 92’ler düzeyinde rekor kâr payı dağıtmış, ancak kredi borçlarını ödememişti.

YİĞİT BULUT 200 BİN LİRA MAAŞ ALIYOR İDDİASI

CHP’li Yavuzyılmaz, Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirilene göre Yiğit Bulut'un 3 kurumdan maaş aldığını, bunun dışında dernek ve vakıflardan da gelirinin olduğunu ve toplamda aylık 200 bin lirayı bulduğunu iddia etti. Halk TV’de konuşan Yavuzyılmaz, Bulut hakkında şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi ve yine Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi dolayısıyla onun da üç maaş aldığını net bir şekilde görüyoruz. Bunların dışında derneklerden, vakıflardan aldıkları maaşlar var bu maaşların toplamda 200 bini bulduğunu söyleyebiliriz.”

BAKAN YARDIMCILARINA ÖZEL KONUT VERİLİYOR

AKP tarafından düzenleme ile bakan yardımcıları 2 yıldır artık bütün giderleri devlet tarafından karşılanan “özel tahsisli konutlarda” oturabiliyor. Bakan yardımcılarına ayrıca aylık 30 bin liranın üstünde maaş ödeniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir Şehir Hastanesinde 94 kişinin PCR test sonuçları karıştı

SONRAKİ HABER

CHP ve DEVA Partisi, İstanbul Sözleşmesi için Danıştay'a başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...