28 Mart 2021 05:19

Danimarka'da İstanbul Sözleşmesi eylemi: AB net bir tavır almalı

Danimarka'da gerçekleştirilen eylemde kadınlar "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dedi.

Danimarka'da İstanbul Sözleşmesi eylemi yapan kadınlar | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto eden kadınlar, Avrupa Birliği ülkelerini demokratik olmayan uygulamalara karşı net bir tavır almaya çağırdı.

Kopenhag Belediye binası önünde gerçekleşen eylemde Danimarkalı ve Türkiyeli kadınlar ortak eylem düzenledi. Danca, Türkçe ve İngilizce açıklamaların okunduğu eyleme Danimarkalı siyasetçiler de destek verdi. Türkçe açıklamayı okuyan Şilan Deniz Teyhani-Killa, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini demokratik olmayan uygulamalara karşı net bir tavır almaya çağırdı.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR"

Alınan kararın Türkiye’de kadına şiddeti ve LGBT nefretini arttıracağını söyleyen Teyhani-Killa, "Türkiye'de binlerce insan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını protesto etmek için sokağa çıktı. Avrupa Birliğii ülkeleri, Turkiye’de kadına şiddeti ve LGBTQ+ nefretini pekiştiren, demoktarik olmayan bu uygulamalara karşı daha net bir tavır almalıdır. Ayrıca AB üyesi olan Bulgaristan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Litvanya ve Slovakya İstanbul Sözleşmesi'ni onaylamadı. Ama biz diyoruz ki İstanbul Sözleşmesi bizimdir. Alınan bu karar bizim için yok hükmündedir" diye konuştu.

(Kopenhag/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memur Sen okul öncesi dönemde din eğitimini neden gündeme getirdi? Kimin yararına?

SONRAKİ HABER

Doğum günü kutlamasında başından vurulan savcı hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...