26 Mart 2021 10:48

Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: İş bitmiştir

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi için "Biz kararımızı verdik, gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Çıkma kararını verdik, kendilerine de durumu bildirdik. Bu iş de böylece bitmiştir" dedi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararıyla ilgili "Biz kararımızı verdik, gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Bunun kimse de ne önünü ne arkasını karıştırmasın. Çıkma kararını verdik, kendilerine de durumu bildirdik. Bu iş de böylece bitmiştir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ÇİN AŞISI İÇİN ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANIYLA GÖRÜŞTÜM"

"Çin'den aldığımız aşılan dışında, dün de Çin Dışişleri Bakanı ile de bunları etraflıca görüştüm, ilk anlaşma 100 milyon faz aşıydı. Bunun ilk etabı 50 milyon fazdı. Şu itibarıyla bu bu 50 milyon faz aşı henüz bize ulaşmadı. Şubat sonunda bize ulaşacaktı. Dün kendilerine bunu tekrar hatırlattım. Dedim ki, 'Bu 50 milyon faz aşıyı sizden süratle bekliyoruz çünkü anlaşmamız bu istikametteydi', 'Ben' dedi, 'Bunu çok yakından takip edeceğim, Başkan ile de görüşeceğim'. Dedim 'Bu yetmez, 100 milyon anlaşmamız var ve bu da nisan sonunda idi'. 'Bunları konuşacağım, görüşeceğim ve size bildireceğim' dedi. Bu arada biliyorsunuz 1 milyon 400 bin BionTech aşısı da elimize ulaştı. Onun da tamamı 10 milyon. Rusya ile olan görüşmelerimiz de devam ediyor. Rusya'dan da yine aynı şekilde aşı gelme itibarıyla bu bizi rahatlatacak. Çünkü aşıyı bu süreç içerisinde insanımız için en tesirli kaynak olarak görüyoruz. İlaç çalışmaları devam ediyor. Yerli aşı çalışmalarımız devam ederken ilaç çalışmaları da devam ediyor."

KIBRIS'TA CAMİYE SALDIRI

"Güney Kıbrıs… Bu tür şeyler orada yeni alıştığımız şeyler değil. Maalesef Güney Kıbrıs, Rumlar bu tür şeyleri her zaman yapıyorlar. Zirve döneminde bunun yapılması tahrikten başka bir şey değildir. Dışişleri Bakanlığımız gerekli girişimlerde bulunmuş vaziyette."

HARP OKULLARI YÖNETMELİĞİNDEN "İRTİCAİ FAALİYET" İFADESİNİN ÇIKARILMASI

"Muhalefetin bu tür eleştirilerine biz alışığız. İrticai faaliyet farklı bir olay ama terörle irtibatlı veya iltisaklı olan faaliyetler ayrı bir olay. Bu bir yasal düzenleme değil, yönetmeliktir. Bakanlıklarımız bunları zaman zaman, ülkemizin, ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesileyle atılmış bir adım, alınmış bir karardır."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

"(İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması) Meclisin alacağı bir karar falan değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse zaten böyle bir lafı da yapmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığının attığı adım tamamıyla yasaldı ve bu attığı adımla da yoluna devam edecektir. Bunlar birçok şeyleri karıştırıyorlar. Bir defa uluslararası anlaşmaların altında mıdır üstünde midir, bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. Biz bu kararımızı aldık. 3 ay içerisinde de bunu, zaten bunu özellikle konsey de söylüyor, 3 ay sonra da bununla ilgili kararını onlar da açıklayacaktır. Ve bizler de buradan çıkmış olacağız. Olay bu kadar basittir. Biz kararımızı verdik, gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Bunu kimse de ne önünü ne arkasını karıştırmasın. Çıkma kararını verdik, kendilerine de durumu bildirdik. Bu iş de böylece bitmiştir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB'den Bakan Koca'ya istifa çağrısı: Salgını yönetemeyenler istifa etmeli

SONRAKİ HABER

Türk Telekom krizinin nedeni çalışanlar değil, özelleştirme politikaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...