21 Mart 2021 15:06

Naci Ağbal'ın yerine Merkez Bankasına atanan Şahap Kavcıoğlu göreve başladı

Erdoğan tarafından Naci Ağbal'ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Şahap Kavcıoğlu göreve başladı.

Şahap Kavcıoğlu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanlığına atanan ve 4 ay 15 gün görevde kaldıktan sonra yine Erdoğan tarafından aynı şekilde görevden alınan Nağci Ağbal'ın yerine getirilen Şahap Kavcıoğlu bugün koltuğuna kavuştu.

Yeni Şafak'ın Merkez Bankasının faiz yükseltme kararının ardından attığı "Bu operasyonu kim adına çektiniz" manşeti sonrası, Naci Ağbal, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alınmıştı. Aynı kararla Ağbal'ın yerine Yeni Şafak ekonomi yazarı, 26. dönem AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

Yeni koltuğuna oturduktan sonra Twitter hesabından açıklama yapan Kavcıoğlu, "TCMB Başkanı olarak görevimize başladık. Rabbim, ülkemize ve aziz milletimize güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin" dedi.

Kavcıoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"TCMB, kanunla belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir. Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır."

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Bayburt'ta 23 Mayıs 1967'de doğan Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College'ta işletmecilik üzerine eğitim gördü.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası AŞ'de çeşitli görevlerde yer aldı.

1991 yılında Esbank'ta müfettiş yardımcısı olarak göreve başlayan Kavcıoğlu, burada 9 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulundu.

Daha sonra Halkbank'ta bölge koordinatörlüğü yapan Kavcıoğlu, 10 yıl boyunca Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.

Aynı zamanda Yeni Şafak yazarı olan Kavcıoğlu, AKP'nin 26. dönem Bayburt milletvekiliydi.

Kavcığlu, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı barış bildirisi nedeniyle ihraç edilen akademisyenler için TBMM'de “Bu bildiriye imza atan hiçbir akademisyene, siyasetçiye, gazeteciye hiçbir ülkede yaşama hakkı bile vermezler, bırak hapishaneyi yaşama hakkı vermezler” demişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Serbest bırakılan Ömer Faruk Gergerlioğlu: Polislerce darbedildim

SONRAKİ HABER

"Yolsuzluk Algısı Endeksi"nde 15 puanlık kötüleşme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...