16 Mart 2021 18:08

Bursa’da radyo programcısı Hazım Özsu’yu öldüren Halil Nalçacı tutuklandı

Bursa'da, yerel bir radyoda program yapan Hazım Özsu'yu, 'yaptığı programları beğenmediği' gerekçesiyle öldüren Halil Nalçacı tutuklandı.

Hazım Özsu | Fotoğraf kaynağı: DHA

Paylaş

Bursa'da, yerel bir radyoda program yapan Hazım Özsu'yu (46), yaptığı programları beğenmediği gerekçesiyle tabancayla vurarak öldürdü. Halil Nalçacı tutuklandı.

Olay, geçen hafta salı günü, Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi Yolgör Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Halil Nalçacı, yerel bir radyoda program yapan Hazım Özsu'nun evine geldi. Kapıyı açan ablaya kardeşi ile görüşmek istediğini söyledi. Özsu da kapının önüne çıktı. Ancak Halil Nalçacı tarafından tabancayla vuruldu. Yaralı halde kapıyı kapatan radyocu, kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Çekirge Devlet Hastanesi kaldırılan Özsu, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelinin Halil Nalçacı olduğu saptandı. Şüpheli, saldırıdan 6 gün sonra Yıldırım Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Halil Nalçacı’nın, 1 yıldır Hazım Özsu’nun yayınlarını dinlediğini, yayınlarda kullanılan bazı terimlere kızdığı için cinayeti işlediğini anlattı.

Halil Nalçacı polisteki ilk ifadesinde, "Hazım Özsu'nun arkadaşıyla birlikte yaptıkları radyo programını beğenmiyordum. Birkaç yanlış terimlerini duyunca radyoyu arayıp ikaz ettim. Ancak beni dikkate almayıp, tekrarladılar. Daha sonra ev adresini öğrendim. Gözüm dönmüştü, Özsu aşağıya indiğinde, 'Artık sesini kısıyorum' diyerek, belimden çıkardığım tabancayla boğazına ateş ettim. Amacım ayağından vurmaktı, pişmanım'' dedi. Nalçacı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Nalçacı, çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

RSF'DEN TEPKİ: BU ORTAMI CESARETLENDİRENLERİ KINIYORUZ

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF)'den Erol Önderoğlu, Özsu'nun öldürülmesine tepki gösterirken, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gazetecilere karşı şiddet ve tahammülsüzlük Bursa Orhangazi'de en acı şekilde ortaya çıktı. Radyo programcısı Hazım Özsu yakalandığında 'programını beğenmediği'ni söyleyen bir kişi (H.N.) tarafından öldürüldü. Bu ortamı cesaretlendirenleri kınıyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Newroz piroz be!

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 65 yaş ve üstü vatandaşların aşılanma oranı yüzde 71'e ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...