26 Şubat 2021 08:45

Maltepe’de CHP’li meclis üyesi grev kırıcılığı yaparken yakalandı

Grevdeki Maltepe Belediyesi işçileri Kayseri plakalı bir çöp toplama kamyonu içinde Maltepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Gönül Dinler'i grev kırıcılığı yaparken yakaladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Grevdeki Maltepe Belediyesi işçileri grev kırıcıları engellemek için sokağa çıktıklarında Kayseri plakalı bir çöp toplama kamyonunda Maltepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Gönül Dinler ile karşılaştı. Gönül Dinler grevin sürdüğü Maltepe’de çöp toplarken yakalandı. İşçilerin tepki gösterdiği Dinler cevap vermedi, grev kırıcılığı teşhir etmek isteyen işçilerin fotoğrafını çekti.

Maltepe Belediyesi işçilerinin grevinin dördüncü gününde Maltepe sokaklarında Kayseri plakalı araçlar görülmeye başlandı. İlk iki gün çöp toplayan İBB logolu araçların, gelen tepkilerden sonra çekilmesi üzerine Kayseri plakalı çöp toplama araçları grev kırıcılığı görevini üstlendi. 

İstanbul Belediyesi Beyaz Masa tarafından yapılan açıklamada ise Maltepe Belediyesi sınırları içerisindeki çöpleri toplamanın Maltepe Belediyesinin sorumluluğunda olduğu belirtilerek “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir müdahalede bulunması yasaktır” ifadeleri kullanıldı.

İBB EKİPLERİ ÇÖPLERİ TOPLARKEN YAKALANDI

İBB Beyaz Masa "İBB'nin herhangi bir müdahalede bulunması yasaktır" açıklamasını yapmasına rağmen İBB ekipleri Maltepe'de çöpleri toplarken yakalandı. Grev kırıcılığı yapan İBB ekibini gören bir yurttaş, cep telefonunun kamerası ile o anları kayda alırken çöpleri toplayan ekibe "Belediye işçilerinin grevi bitti mi, çöpleri neden topluyorsunuz? Grev kırıcılığı yapıyorsunuz" diye seslendi. Ekibin başında bulunan kişi ise "Burası ana arter, buradaki çöpleri toplamak İBB'nin görevi" diye Beyaz Masa ile çelişen bir yanıt verdi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekonomi gazetecilerinin davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Finlandiya, Kovid-19 mutasyonunu engellemek için restoran ve okulları kapatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa