23 Şubat 2021 05:24
Son Güncellenme Tarihi: 23 Şubat 2021 11:23

Maltepe Belediyesi de işçilere teklif ettiği ücreti kamuoyuna çarpıtarak yansıttı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, daha önce Kadıköy Belediyesinde olduğu gibi, işçilerin ücretlerini ve zam oranlarını çarpıtarak kamuoyuna açıkladı.

Fotoğraf: Murat Uysal/EVRENSEL

Paylaş

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçileri yüzde 7’lik sefalet zammına karşı greve başlarken, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, daha önce Kadıköy Belediyesinde olduğu gibi, işçilerin ücretlerini ve zam oranlarını çarpıtarak verdi.

Kılıç, yüzde 47 zam teklif edildiğini iddia ederken işçiler, bunun gerçeği yansıtmadığını her şey dahil haliyle en düşük işçi ücretinin 4 bin lirayı bile bulmadığını söyledi.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçileri toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için bugün saat 00.01 itibariyle greve çıktı. İşçiler, işyerlerine grev pankartını astı, çöp kamyonları sokaklardan şantiyelere çekildi.

Sabah saatlerinde ise Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yazılı bir açıklama yaptı. En düşük 2 bin 800 lira ücret alan işçilerin ücretlerine ikramiyeler hariç yaklaşık yüzde 47 zam teklif edildiğini iddia eden, yol ve yemek paraları başta olmak üzere sosyal hakların da dahil edilmesine rağmen Kılıç, zamla en düşük net işçi ücretlerinin 4 bin 118 liraya çıkacağını savundu.

HER ŞEY DAHİL 4 BİN LİRA BİLE ETMİYOR

İşçiler ise Kılıç’ın bu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bahsedilen zammın 1400 işçiden yalnızca 23’ünü kapsadığını belirten Maltepe Belediyesi işçileri, “Yol, yemek, AGİ ve bir önceki sözleşmedeki seyyanen zam dahil 3 bin 600 ila 3 bin 700 lira arasında ücret alan işçiye 200-300 TL arasında zam teklif edildi. Her şey dahil haliyle ücretler 4 bin lira bile olmuyor” dedi.

BELEDİYENİN TEKLİFİ VE İŞÇİLERİN İSTEDİĞİ NE?

  • Maltepe Belediyesi yönetimi taban ücretin brüt 123 liradan 125 liraya çıkarılmasını ve 11 lira zam yapılmasını teklif ederken işçiler brüt 180 liraya çıkarılmasını istiyor.
  • Belediye 14 lira 85 kuruşluk yemek ücretine 2 lira 15 kuruş zam teklif ederken, işçiler 40 lira istiyor.
  • Belediye 8 lira 50 kuruş olan yol ücretine 1 buçuk lira zam yapılmasını teklif ederken işçiler aylık tam seyahat kartı parası olan 275 liraya çıkarılmasını istiyor.
  • 112 günlük ikramiye, Kurban ve Ramazan bayramlarında 400 ve 300 TL verilmesi de işçilerin talepleri arasında.

İşçi temsilcileri bu rakamlar üzerinden pazarlık yapılabileceğini söylüyor. (İstanbul/EVRENSEL)

Maltepe Belediyesi işçileri grevde

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener'den Özlem Zengin'e tepki: Zihniyetiniz batsın sizin

SONRAKİ HABER

Facebook Avustralya'da haber paylaşım yasağını kaldırmaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa