25 Şubat 2021 22:24

Basın İlan Kurumu, Boğaziçi haberi için Evrensel’den savunma istedi

Basın İlan Kurumu gazetemiz Evrensel'den yine savunma istedi. Savunma istenen haber ise 3 Şubat tarihli manşetimizdeki “Gözaltı, yasak, saldırı durduramadı dayanışma büyüyor” başlıklı haber oldu.

Basın İlan Kurumu logosu

Paylaş

Basın İlan Kurumu bir kez daha gazetemiz Evrensel’den savunma istedi.

Basın İlan Kurumu gazetemizde 3 Şubat’ta yayınlanan “Gözaltı, yasak, saldırı durduramadı dayanışma büyüyor” başlıklı Boğaziçi Üniversitesinde yaşananları aktardığımız haberimizde geçen “saldırı” ifadesinin Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının 1. maddesi ile aynı maddenin c, ç, d, ve ı bentlerini ihlal ettiğini iddia etti.

Basın İlan Kurumunun bahsettiği maddede “Bir kamu hizmeti olan gazetecilik, kişisel veya ahlaka aykırı amaç ve çıkarlara alet edilemez ve kamu yararına aykırı bir şekilde kullanılamaz. Haberlerde ve olayların yorumunda gerçeklerden saptırma, çarpıtma veya kısaltma yoluyla amaçlı olarak ayrılınamaz. Doğruluğu kuşku uyandırabilen ve araştırılması gazetecilik imkanları içinde bulunan haberler, araştırılıp doğruluğuna emin olunmadan yayınlanamaz.” deniliyor.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ HABERLEŞTİRİLMİŞTİ

Haberimizde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik gözaltılar haberleştirilmişti ve “Cumhurbaşkanının yeni anayasa vadettiği saatlerde Boğaziçi’de 159 öğrencinin gözaltına alınması, iktidarın ‘demokratik’ adım peşinde olmadığını faş etti. Öğrencilerin demokratik taleplerine destek arttı.” denildi. 

Haberde ayrıca “Boğaziçi Üniversitesinde kayyum rektörü protesto ederken gözaltına alınan 159 öğrenciden 98’i serbest bırakıldı. Öğrenciler, destek çağrısı yaparken, üniversiteli akademisyenler kayyuma karşı nöbetlerini sürdürdü. Gözaltılara tepki olarak 159 rakamının yer aldığı dövizleri taşıyan hocalar pankart açtı: ‘Aşağı Bakmıyoruz, Vazgeçmiyoruz.’” bilgisi de paylaşıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de restoranda çıkan yangında 3 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Ermenistan'da darbe girişimi ardından iktidar ve muhalefet kanadı mitingler düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...