25 Şubat 2021 09:59

Maltepe sokaklarındaki çöpler, belediye işçilerinin iş yükünü gözler önüne seriyor

Maltepe Belediyesi işçileriyle anlaşmak yerine İBB işçilerine zabıtalar eşliğinde çöp toplatan belediye yönetimi, grev kırıcılığı yaparak bir yandan da suç işliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dilara YAMAN
Murat UYSAL
İstanbul

İşçilerin grevde olduğu Maltepe’de ilk günden itibaren sokaklara hakim olan çöp yığınları belediye işçilerinin iş yükünü gözler önüne seriyor. Günde 600 ton çöp toplayan Maltepe Belediyesi temizlik işçileri, tek sıkıntının ücretler olmadığını araç ve personel sıkıntısı çektikleri için tek seferde 6 ton çöp sınırını her seferinde aştıklarını dile getiriyor.

Grevin üçüncü gününde işçilerin nöbeti devam ederken belediye yönetiminin dayatması nedeniyle Maltepe sokaklarında çöp yığınları oluştu. İşçilerle anlaşmak yerine İBB işçilerine zabıtalar eşliğinde çöp toplatan yönetim, grev kırıcılığı yaparak bir yandan da suç işliyor. Üç gün önce günde 600 ton çöp toplayan belediye işçileri çöp dağlarının sebebini Evrensel’e anlattı.

Maltepe Belediyesi Temizlik İşçisi Berkay, “Bizim taleplerimiz ülke ekonomisine göre hak ettiğimiz ve asgari taleplerdir. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz. İki üç gün içinde Maltepe’nin hali ortada, tüm sokakları tüm konteynerleri çöp götürüyor” dedi. Çalıştıkları günlerde ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını belirten Temizlik İşçisi Berkay, “Burada araç boyutlarımız metreküp olarak değişmekte, normalde bir araç en fazla günde iki sefer yapar. Her seferde en fazla 6 ton götürmek üzere iki seferde 12 ton çöp taşıyor olması gerekir. Bazı bölgelerde işçiler tek seferde 10-12 ton çöp götürmek zorunda kalıyor” diye konuştu. Sefer, personel ve araç eksikliğinin bu duruma sebep olduğunu söyleyen Berkay, “2 gündür böyle bir temizlik olmadığından Maltepe sokaklarını mahallelerini çöp götürüyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Velilerin yüzde 91,5'i yüz yüze sınavlara karşı

SONRAKİ HABER

NASA, Mars'ın panoramik fotoğraflarını yayımladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...