19 Şubat 2021 18:56

Ermenek'te 5 gün sokağa çıkma yasağı kararı verildi

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 5 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirildi.

Fotoğraf: İsmail Akkaya/DHA

Paylaş

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile Pazartesi'den itibaren 5 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirildi. 

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, yasağın, ilçenin mahalle ve köylerinde 22 Şubat Pazartesi saat 05.00'ten 26 Şubat Cuma saat 21.00'e kadar uygulanacağı belirtildi.

Bu sürede sadece zorunlu hizmetlerin sürdürülmesi için gerekli kamu kurumları ve kuruluşların faaliyetlerinin devam edeceği belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımız bu süre zarfında temel ihtiyaçları için ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara yaya olarak gidebilecek. Mevsim şartları da göz önüne alınarak bağ ve bahçe bakım işleri yapılmayacak" ifadelerine yer verildi.

Ermenek İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar arasında ilçe merkezine giriş ve çıkış ile diğer il, ilçelerden ilçe ve köylere giriş çıkışların yasaklanması, İlçe merkezinde ve köyler arasında cenaze, taziye, akraba ziyareti, komşuluk ilişkileri vb. her türlü ziyaret dahil yasaklanması, karantina süresince vatandaşların zorunlu haller dışında ikametlerinden ayrılmaması yer aldı.

Ermenek'te ikamet edip diğer ilçelere veya il merkezinde çalışan kamu personelinin de karantina kurallarına dahil oldukları belirtilen kararda sağlık çalışanları kapsam dışında tutuldu. 

Zorunlu ihtiyaçların karşılanması için market, bakkal, manav, kasapların 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağı ve vatandaşların ikametlerine en yakın satış bayine yürüyerek gidip gelebilecekleri ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meksika'da devlet başkanlarının dokunulmazlığı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünümünü durağana çevirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...