19 Şubat 2021 17:50

NASA, "Perseverance" keşif aracının Mars'tan çektiği fotoğrafı yayımladı

NASA, dün Mars'a indirilen "Perseverance" adlı keşif aracının iniş kamerası ile çekilen ilk yüksek çözünürlüklü renkli fotoğrafı yayımladı.

Fotoğraf: NASA/EPA/HANDOUT|AA

Paylaş

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), "Perseverance" adlı keşif aracının Mars yüzeyine başarılı şekilde inmesinin ardından, iniş kamerası ile çekilen ilk yüksek çözünürlüklü renkli fotoğrafı yayımladı. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Perseverance'ın üzerinde dolaşan uydular uydular, robottan gelen verileri Dünya'ya aktarıyor. NASA yetkililerine göre, 2,7 milyar dolara mal olan Perseverance hedeflenen iniş alanının neredeyse tam ortasında bulunuyor.

Perseverance projesinin başkan yardımcısı Matt Wallace, "İlk kez kendimizi başka bir gezegene inerken çekilmiş yüksek çözünürlüklü bir videoda göreceğiz" dedi. Wallace, "Sanırım bu videoyu çekmeyi başardık. Umarım heyecan verici video olur. Üstelik bu görüntüler sesli olacak" diye konuştu.

Perseverance, Mars'ta mikrobiyolojik yaşam izleri arayacak. Perseverance, topladığı kaya örneklerini küçük tüplere doldurup krater zeminine bırakacak. Bunlar daha sonra başka bir görevde indirilecek araçla toplanarak Dünya'ya getirilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da Saniye Kaçar evinde ölü bulundu, ağabeyi ve yengesi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

ABD, Kanada ve Meksika sınırını kapatma süresini 21 Mart’a kadar uzattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...