12 Şubat 2021 13:15

Serbest bırakılan Ferdi Sağır, boşanmak isteyen eşini ölümle tehdit ediyor

Boşanmak isteyen eşini zorla alıkoyup darbedip ölümle tehdit eden, kayınvalidesinin evini kurşunlayan Ferdi Sağır, 2 ay sonra serbest bırakıldı. Uzaklaştırma kararına uymayıp tehditlerini sürdürüyor.

Ferdi Sağır ve kurşunladığı ev | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Kocaeli'de kendisine şiddet uygulayan eşi Ferdi Sağır'ın (41) yanından 2 çocuğuyla birlikte ayrılıp Giresun'a yerleşen ve boşanma davası açan Emine Sağır (36) işkence ve ölüm tehditleri alıyor. Emine Sağır'ı zorla alıkoyup darbedip ölümle tehdit eden, kayınvalidesinin evini kurşunlayan Ferdi Sağır, sadece 2 ay kaldığı cezaevinden salıverildikten sonra tehditlerini sürdürüyor, uzaklaştırma kararını ihlal ediyor. "Ölmek istemiyorum" diyen Emine Sağır, yetkililerin harekete geçmesini talep ediyor.

Demirören Haber Ajansından Selay Saykal ve Selman Kutlu'nun haberine göre Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan Emine Sağır, uzun süredir şiddet gördüğü eşi Ferdi Sağır’dan boşanmak istedi. Bunun üzerine Ferdi Sağır, 23 Kasım 2020'de Emine Sağır'ı zorla alıkoyup başına silah dayayarak öldürmekle tehdit etti. Aynı gün ilçede kayınpederi ve kayınvalidesinin evini de kurşunlayan Ferdi Sağır, şikâyet üzerine gözaltına alınıp tutuklandı.

Darıca’da can güvenliğinin olmadığını düşünen Emine Sağır, çocuklarıyla birlikte Giresun'da yaşayan kayınpederinin evine yerleşti. Yalnızca 2 ay kaldığı cezaevinden 2 hafta önce salıverilen Ferdi Sağır, uzaklaştırma kararını ihmal ederek telefon ve sosyal medya üzerinden ölüm tehditlerini sürdürüyor.

"ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Şiddet gördüğü için 2 kez boşanma davası açtığını ve ölüm tehdidi aldığını aktaran Emine Sağır, "Korkumdan boşanamıyorum. Lütfen bana yardım edin. 2 çocuğumla birlikte çok zor durumdayım, evimde kalamıyorum. Kayınpederimin yanına sığındım ama burada da babasına attığı mesajlarla tehdit ediliyorum. Uzaklaştırma kararı çıkarttım ama beni rahat bırakmıyor. Can güvenliğim yok. 2 çocuğum var, ölmek istemiyorum" dedi.

Ferdi Sağır'ın “Anne ve babanı öldüreceğim, ben hayattayken size yaşam yok" diyerek ailesinin evini kurşunladığını anlatan Emine Sağır, "Aynı akşam karakola giderek ‘Ailemi ve beni öldürecek. Can güvenliğimiz yok’ diye ifade verdim. Olaydan sonra içeri aldılar. 2 ay yatıp dışarı çıktı. Can güvenliğim yok. Sürekli tehdit ediyor. Tek istediğim boşanıp ondan kurtulmak” diye konuştu.

Darp raporları olduğunu belirten Emine Sağır, "Arayıp tehditlerini sürdürüyor, mesaj atıyor. Büyük kızımla birlikte psikolojik tedavi alıyoruz. Evime geldiği için annemi gözlerimin önünde darbetti. ‘Boşanırsan seni öldürürüm’ diyerek beni korkuttu. İlaçlarla ayakta duruyorum. Ailemin evinin etrafında dolandığını komşular görmüş. Ailem de tekrar şikâyetçi oldu ama hiçbir şey yapılmıyor. Bu adamın dışarda durması aileme, bana, çocuklarıma zarar veriyor” dedi.

"ADALETE GÜVENMEK İSTİYORUM"

"Yüzüne kezzap dökerim, aileni öldürürüm" tehditleri sebebiyle boşanma davalarını geri çekmek zorunda kaldığını anlatan Emine Sağır, "Boşanmak istiyorum. Bugüne kadar evimi hiç terk etmedim. Sürekli kendisine uzaklaştırma kararı çıkarttım, kendisi evden gitti. Bu süreçte hem tehdit etti hem uzaklaştırma kararlarına uymadı. Adalete güvenmek istiyorum. Ölmek istemiyorum, bana yardımcı olun” çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan 15 denizci kurtarıldı

SONRAKİ HABER

HDP’li Nuran İmir: İktidar güvenlik ve rant politikasıyla Şırnak’ı cezalandırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...