21 Ekim 2020 18:57
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ekim 2020 14:58

Uzaklaştırma kararı olan kadını koruyamayan Emniyet, kadından "affet sözü" istedi

Isparta'da bir kadın uzaklaştırma kararı olan erkeğin silahlı saldırısı sonucu yaralandı. Uzaklaştırma kararına rağmen kadını koruyamayan Emniyet, yaralanan kadından bir de "affet sözü" istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Isparta'da hakkında uzaklaştırma kararı olan, boşanma aşamasındaki A.K'nin evine gelen erkek kadını silahla yaraladı. Çocuklarından birini rehin alan zanlı intihar edeceği tehdidinde bulundu, Emniyet Müdürü saldırıya uğrayan kadını arayıp "affet sözü" istedi! 

Isparta'da uzaklaştırma kararı olan İ.K adlı erkek 21 Ekim'de boşanma aşamasındaki A.K'nin evine gitti. A.K., Kadın Destek Uygulamasıyla yardım talebinde bulundu. İ.K, A.K'yi silahla elinden ve sırtından yaraladı. Polislerin gelmesi üzerine yaralanan kadının dışarı çıkmasına izin verdi. Yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. İ.K, çocuklarından 12 yaşındaki kızı E.K'yi rehin alarak, intihar edeceği tehdidinde bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ SALDIRIYA UĞRAYAN KADINDAN "AFFET SÖZÜ" İSTEDİ!

Uzaklaştırma kararına rağmen kadını koruyamayan Emniyetin İ.K.'yi ikna için yaptığı ise pes dedirtti. DHA'da yer alan habere göre Emniyet Müdürü Ayhan Zarif, hastaneye kaldırılan A.K.'yi telefonla arayıp, "Eşini affedeceğine söz ver. Ben İ.K.'yi alıp yanına getireceğim. Beraber oturup konuşacağız. Söz veriyor musun?" dedi. 

A.K.'nin kabul ettiğini söylemesinin ardından İ.K. teslim oldu. İ.K., Emniyet Müdürü Ayhan Zarif'in aracına bindirilerek yaralı kadının yanına hastaneye götürüldü.

TUTUKLANDI

A.K. ile görüştürülen İ.K, Isparta Adliyesi'ne sevk edildi. İ.K. 22 Ekim'de savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, "Bazı yazılı ve görsel yayın kuruluşlarında yer alan haberlere konu 21/10/2020 tarihinde Isparta’da meydana gelen İ.K.’nın eşi A.K.’yı ateşli silahla yaralaması ve 6 yaşındaki kızı E.H.K.’yı rehin alması olayı ile ilgili olarak adı geçen şahıs önce gözaltına alınmış, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 22/10/2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya devam edilmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savaşa para yetmiyor: Milli Savunma Bakanlığı bütçesi 9 bakanlığı geride bıraktı

SONRAKİ HABER

Hapalki metal fabrikasında iş cinayeti: Çatıdan düşen işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...