10 Şubat 2021 12:36

Baştuğ Metalurji'de iş cinayeti: Bozuk vinç kabinine çıkarılan işçi 40 metreden düştü

Osmaniye'de Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Baştuğ Metalürji fabrikasında yaşanan bir işçi bozuk vinç kabininin 40 metreden düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Halil İMREK

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Baştuğ Metalürji fabrikasında bozuk vinç kabinine çıkarılan işçi 40 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti. İşçiler defalarca "Bu kabinle iş yapılmaz, hayatımız tehlikede" dediler. Fabrika yöntimi herhangi bir önlem almadı. Bozuk olan vinç kabinine çıkan işçi kabinle birlikte 40 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitrdi. Yaşanan iş cinayeti sonucu arkadaşlarının ölümünü öğrenen işçiler üzüntüye boğuldu. İki işçi patrona tepki gösterdiği için işten atıldı. 

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Baştuğ Metalürji fabrikasında yaşanan iş cinayetinde bir işçi yaşamını yitirdi. Fabrikanın döküm vinç kabininin düşmesi sonucu Ahmet adlı işçi yaşamını yitirdi. Yaşanan iş cinayeti üretim esnasında gerçekleşti. Bir yıldır fabrikanın döküm tavan vinç kabininin bozuk olduğunu ve bir türlü yapılmadığını söyleyen bir işçi, iş cinayetinin göz göre göre olduğunu belirtti. 

"TEDBİR ALINMADAN ÜRETİM DEVAM ETSİN İSTİYORLAR"

Baştuğ Metalurji'de iş kazalarından kaynaklı ölümlerin sık yaşandığını hatırlatan işçi, "Fabrika hiçbir tedbir almadan habire üretim devam etsin istiyor. Bir arkadaşımız ölmüş, fabrikanın elektrik bakım müdürü, üretim aksamasın diye vinç kabini bulmaya gidiyor. Bu kadar rahat olmalarının nedeni daha önce yaşanan iş kazalarından dolayı fabrika yöneticilerine herhangi bir yaptırım olmamasıdır. Daha önce iş kazasında üç işçi arkadaşımız ölmüştü. Fabrika yönetimi 'Olay bakım sırasında gerçekleşen bir iş kazasından ibarettir' açıklaması yapmakla yetinmişti. Şimdi bakalım ne açıklama yapacaklar" diye konuştu. 

TEPKİ GÖSTEREN İKİ İŞÇİ İŞTEN ATILDI

Fabrika Müdürü Özgür Nal’a vinç kabini ile ilgili uyarıda bulunduklarını söyleyen işçi, bazı arkadaşlar riskli diye işten ayrıldı. Ahmet arkadaşımızda kabinin tehlike arz ettiğini defalarca söylemiş, bu şekilde çalışılamayacağını belirtmiş ancak çıkıp çalışacaksın denilmiş. Arkadaşımız 40 metre yükseklikteki taban vinci kabinine geçmiş, döküm potaları taşıdığı anda kabin, arkadaşımızla birlikte 40 metreden aşağı çakılıyor. Herkes çok üzgün, acı içinde. Duruma tepki gösteren iki işçi işten atılmış. Gerekçesi ise patrona bağırmalarıymış. Bir insan ölmüş. Üzülmeyip, bağırmayıp da ne yapacaksın”

Yaşanan iş cinayetinde hayatını kaybeden Ahmet'in Tokatlı olduğu, 40 yaşlarında evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. 

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji İstanbul için fırtına uyarısı yaptı

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu: They want to add legitimacy to the illegitimate constitutional order

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa