09 Şubat 2021 05:47
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2021 11:12

Çorlu tren katliamında oğlunu kaybeden Mısra Öz'e 8 bin 840 lira para cezası verildi

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz'ün kamu görevlilerine hakaretten yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Mısra Öz'e 8 bin 840 lira para cezası verildi.

Mısra Öz | Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıktı, “kamu görevlilerine hakaretten” yargılanan Mısra Öz “Adalet adına utanç duyuyorum” dedi.

Mısra Öz'ün kamu görevlilerine hakaretten yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Mısra Öz'e 8 bin 840 lira para cezası verildi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Mısra Öz, "Bildikleri ve en iyi bildikleri şey para olduğu için bizleri para cezasıyla korkutmaya çalışıyorlar. Korkmuyorum, vazgeçmiyorum. Sorumlular rüşvet vererek bizleri susturmaya çalışıyorlar. Gerçek sorumlular buraya gelecek, yargılanana kadar hepsinin peşindeyiz" dedi.

 

 

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz hakkında iki dava açıldı.

9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz’e “Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet” dediği gerekçesiyle “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Öz, “Susalım istiyorlar. Konuşmayalım. Yağmur yüzünden oldu, kader diyelim istiyorlar. Yapmayınca da en çok sesi çıkanı susturmak istiyorlar” dedi.

"SUSALIM İSTİYORLAR"

OdaTV’ye konuşan Öz, “Gerçek sorumlular, o hattın açılmasına karar veren, açan, yatırım yapmayan, eksiklikleri bilerek umursamayanlardır. Kısaca ulaştırma bakanından başlayıp TCDD bürokratları dahil yetkili olan herkes sorumludur” dedi.

Hakkında dava açılmasına ilişkin ise Öz, “Bu bir yıldırma politikası. Bilirkişilerin yanlı kişiler olduğunu haykırdık, davada yürümeyen her şeyi kamuoyu ile paylaştık, haksızlığı bir bir ortaya döktük. Susalım istiyorlar. Konuşmayalım. Yağmur yüzünden oldu, kader diyelim istiyorlar. Yapmayınca da en çok sesi çıkanı susturmak istiyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Hakkında iki dava açıldığını anımsatan Mısra Öz, şöyle devam etti:

“Biri ‘mahkeme heyetine hakaretten’ açılan dava. Bu davada mahkeme heyetine üç maymunu oynuyorlar. Saray’ın soytarıları dediğim için açıldı. Hâlâ aynı fikirdeyim. Sözlerimin arkasındayım.

Katliam olduğu ortada olan bu olay, üç yıl oldu çözülemedi. Hâlâ alt düzeydeki dört sanık ile dava yürütmeye çalışıyorlar. Diğer dava ben ve ailelerden Hüseyin Şahin, İsmail Kartal. Avukatlarımızdan ise Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan, Mürsel Ünder ve Gökmen Yeşil. Polise mukavemetten ve darp etmekten suçlanıyoruz.”

Öz, Çorlu tren davasını takip eden gazetecilere ve avukatlara dava açılmasına ilişkin ise “Kınıyorum. Adalet adına utanç duyuyorum” değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.4 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Sahne Sanatları Öğrencileri İnisiyatifi: En uzun gecelerin de bir sabahı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...