01 Şubat 2021 12:45

Bahçeli'den hakaret ve komplo teorisi dolu Boğaziçi açıklaması

İktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "iç ve dış mihrakların piyonu" olduğunu öne sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini Kabe’yi işgal edenlerle bir tuttu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasına karşı başlayan ve atanmış rektörlerin görevi bırakması, rektörlük seçimleri yapılması talebiye süren eylemler, iktidar ve ortakları tarafından hedef alınmaya devam ediyor.

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AKP'li siyasetçiler tarafından hedef alınan, "demokratik ve özerk üniversite" talebini dile getiren öğrenciler, bu kez iktidarın küçük ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef alındı. Bahçeli, akla ve mantığa aykırı komplo teorilerine yer verdiği hakaretamiz açıklamasında öğrencilerin eylemini destekleyenleri de suçladı.

"İÇ VE DIŞ MİHRAKLAR DEVŞİRDİKLERİ PİYONLARLA…"

Twitter'dan yaptığı açıklamada öğrencilerin meşru eylemleri için "habis" (kötü, uğursuz) diyen Bahçeli, Bulu'nun atamasının "mutat" (alışılmış) ve "kanuna muvafık" (kanuna uygun) olduğunu savundu. Eylemlerin Bulu'nun atanmasına gösterilen "eften püften tepkilerden fazlası" olduğunu söyleyen Bahçeli, hiçbir şekilde temellendirmediği şu iddiaları öne sürdü:

"Türkiye’nin boğazını sıkmak isteyen provokatörler Boğaziçi’ne tutunmanın arayışındadır. Milletimizin hassasiyetleriyle oynamayı özgürlük, mukaddesatını hedef almayı demokrasi, toplumsal huzur ve sükûnetini baltalamayı eğitim hakkı gibi lanse ve servis eden iç ve dış mihraklar, devşirdikleri piyonlarla yasa dışı protestoları yaygınlaştırmanın amacındadır."

EYLEME KATILANLARA "HAŞARAT" DEDİ

Anayasal haklarını kullanarak protesto gösterileri düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemlerinin "demokratik" ve "masum" olmadığını iddia eden Bahçeli, eyleme katılanlara "haşerat" demeye çalıştı ancak muvaffak olamayarak "haşarat" dedi:

"28 gündür ülkemizin gündeminde yer alan Boğaziçi Üniversitesi, demokratik bir hak arayışına veya masum bir öğrenci itirazına sahne olmamıştır. Bu üniversitenin kapısına öğrencinden başka her türlü haşarat ve anarşist gruplar sırayla yuvalanmıştır. Nitekim her şey ortadadır."

ÜNİVERSİTE KAPISINA VURULAN KELEPÇE, "TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EYLEM VE MANEVRA ALANINI DARALTMAK İÇİN"MİŞ(!)

Bahçeli, polisin Boğaziçi Üniversitesinin kapısına vurduğu kelepçeyi ise şu iddiayı öne sürerek savundu:

"Boğaziçi Üniversitesi’nin giriş kapısı kilitlenmişse, bunun nedeni terör örgütlerinin eylem ve manevra alanını daraltmak içindir. Mesele öğrenci ya da Rektör meselesi değildir. Asıl mesele üniversiteleri kapsayacak olası bir dalgalanmayı toplumsallaştırıp siyasallaştırmaktır."

"SÖZDE AKADEMİSYENLER", "OYNANAN OYUNA İŞTİRAK EDEN" PARTİLER…

Öğrencilerinin taleplerini sahiplenerek "kayyum rektör" Melih Bulu'ya sırtlarını dönen akademisyenlerden de rahatsız olan Bahçeli, bu akademisyenlere "sözde akademisyen" dedi. Bahçeli, öğrencilerin yanında duran siyasi partileri ise "oynanan oyuna iştirak etmekle" suçladı:

"CHP, HDP, İP ve bunların diğer yandaş partileri Boğaziçi Üniversitesi’nde oynanan oyuna doğrudan iştirak etmişlerdir. Üniversiteye sırtlarını dönen sözde akademisyenler ise bu sakat tutumlarıyla başka bir açıdan Türkiye muhaliflerine kucak açmışlardır."

"ÇAPULCULAR…"

"Kayyum rektör"e sırt dönen bilim insanlarını bilime sırt dönmekle ve kargaşayı desteklemekle suçlayan Bahçeli, Kabe görseline Şahmeran figürü ve gökkuşağı renkleri eklenen eseri sergileyen öğrencilere de Gezi direnişi sırasında Erdoğan'ın dilinden düşürmediği "çapulcu" sıfatını layık gördü:

"Bilime sırt dönenler; karanlığa yüz verirler, karışıklığa omuz verirler, krize onay verirler, kargaşaya destek verirler. Üstelik bazı çapulcuların kutsallarımıza hakaret etmelerine de ses çıkarmazlar. Çıkarsalar kör ideolojik muhitlerince aforoz edileceklerini gayet iyi bilirler."

"LGBT-İ"?

Eşcinselleri hedef alırken doğru kullanım olan "LGBTİ+" yerine "LGBT-İ" kısaltmasını tercih eden Bahçeli, gökkuşağı bayrağına "paçarva", aydınlara "asalak", öğrencilere de "millete ve maneviyata sövenler" dedi:

"Millete ve maneviyata sövenleri el birliği edip övenler, emel birlikteliğine heves edenler aydın değil, asalaktır. Merhum Cemil Meriç isabetle demişti ki: 'Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır.' Acıklı olsa da ne kadar doğru bir tespit değil mi?

Geçtiğimiz Cuma günü, Kâbe resmi üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ temalı paçavra asılması aydınım diyen hiç kimseyi de rahatsız etmemiştir. Bu alçak olayın faillerinin ne öğrencilikle, ne eğitimle, ne ilim ve irfan gayesiyle hiçbir bağı ve bağlantıları yoktur."

"KABEYİ İŞGAL EDENLERDEN HİÇ Mİ HİÇ FARKI YOKTUR" İDDİASI

Bahçeli, sona yaklaşırken provofatif söylemlerin dozunu artırdığı açıklamasında öğrencileri Kabe'yi işgan edenlerle bir tuttu:

"Kabe’yi aşağılayanların, bu mabedimizi asırlar evvel mancınıklarla vurup yıkan Yezid’in askerlerinden, Ebabil kuşlarınca kafalarına taş yağdırılan Yemen Valisi Ebrehe ve askerlerinin durumundan, hatta 20 Kasım 1979’da Kabe’yi işgal eden teröristlerden hiç mi hiç farkı yoktur.

Kabe-i Muazzama’ya hakaret edenleri lanetliyorum. Görülen ve görülmeyen faillerinin hukuk ve maşeri vicdan karşısında hak ettikleri cezaları bulacaklarına yürekten inanıyorum. Be hey kalpsizler, kuldan utanmıyorsanız bari Allah’tan korkun. Bizden uzak, feci sonunuza da yakın durun."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dağlık Karabağ'da görev yapacak Türkiye-Rusya Ortak Merkezi çalışmaya başladı

SONRAKİ HABER

Boğaziçili öğrenciler engellenirken, Anadolu Gençlik Derneği tekbirli eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...