16 Ocak 2021 11:48
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ocak 2021 15:57

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu saldırıya uğradı

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na saldırı gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 4 kişi, savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Orhan Uğuroğlu'nun saldırı sonrası aldığı darbın izi | Fotoğraf: Murat Ağırel'in Twitter'da paylaştığı görsel

Paylaş

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, evinin önünde saldırıya uğradı. Olaydan sonra yakalanıp gözaltına alınan 4 kişi, savcılık sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Orhan Uğuroğlu arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganların 34 plakalı bir araba ile geldiği ileri sürüldü. Emniyette ifade veren Uğuroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü olayın ardından zanlılardan önce 3'ünün ardından bir kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Mahkemeye çıkarılan 4 kişi savcılık sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

TGS: SALDIRIYI KINIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, Twitter hesabından saldırıyı kınayan bir mesaj yayımladı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu evinin önünde saldırıya uğradı. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yargıdan, saldırganları en kısa sürede tespit etmesini ve bu olaya karşı etkili soruşturma yürütmesini bekliyoruz."

RSF: ŞİDDETİ KÖRÜKLEYEN SİYASETE BİR SON VERİLSİN

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) de Twitter hesabından saldırıyı, "RSF Temsilcisi Erol Önderoğlu: Üç kişi oldukları düşünülen saldırganlar aracına bindiği sırada Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi #OrhanUğuroğlu'nu darbetti. Saldırıyı en ağır şekilde kınıyor, şiddeti körükleyen siyasete geç olmadan artık bir son verilmesini istiyoruz."

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da bugün evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramıştı.

BASIN KONSEYİ: GAZETECİLERE SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ

Basın Konseyi, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT programcısı Afşin Hatipoğlu’na yönelik saldırılara tepki göstererek; “İktidar gazetecilerin can güvenliğinden sorumludur” dedi.

Siyasi anlayışın, toplumu kutuplaştırma politikaları gerilimi giderek tırmandırırken, iktidar ittifakının hedefe koyduğu ileri sürülen gazetecilerin, peş peşe karanlık odakların saldırısına uğramaya devam ettiği vurgulanan açıklamada; “Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu,  öğle saatlerinde evinin önünde otomobiline bindiği sırada;  KRT program yapımcısı Afşin Hatipoğlu da bir akşam önce evine giderken uğradıkları saldırılarda yaralanarak hastaneye kaldırıldı” denildi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın da yine aynı gün ve saatlerde evinin önünde silahlı- sopalı grubun saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılmasının da tesadüf olmadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “Eleştirel haberciliğin, ifade özgürlüğünün  hedef alındığı anlaşılan  saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sorumluların, gazetecilerin can güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu hatırlatıyor; olayın faillerinin derhal yakalanarak yargılanmalarını bekliyoruz. Herkesi, ifade ve basın özgürlüğüne saygılı olmaya davet ediyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM, Enis Berberoğlu dosyasında, yeniden yapılan başvuruyu 21 Ocak’ta görüşecek

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri: Geçinemiyoruz, hakkımızı verin, insanca yaşamak istiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...