15 Ocak 2021 10:01
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ocak 2021 17:52

MHP'li isimlerin hedef aldığı Gelecek Partili Selçuk Özdağ saldırıya uğradı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Twitter'dan, Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Yıldıray Çiçek'in Türkgün gazetesinden hedef aldığı Gelecek Partili Selçuk Özdağ sopalı saldırıya uğradı.

Fotoğraflar:Gelecek Partisi

Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Twitter'dan, Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Yıldıray Çiçek'in de Türkgün gazetesinden hedef aldığı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ silahlı ve sopalı saldırıya uğradı.Elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralandığı aktarılan Özdağ, hastanede tedavi altına alındı.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu da arabasına bineceği sırada 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Uğuroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Erdoğan ve Bahçeli'ye seslenerek, “Korkmuyorum, susmayacağım. Farklı şeyler de söyleyeceğim” dedi.

Özdağ saldırıya uğramasının ardından hastanede KRT TV'ye bağlanarak açıklamalarda bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye seslenen Özdağ, “Korkmuyorum, susmayacağım. O gençlere sesleniyorum, kendinizi kullandırmayın. Selçuk Özdağ ancak öldürülürse susar" dedi.

"FARKLI ŞEYLER DE SÖYLEYECEĞİM"

Silahlı saldırıya karşılık vermemesi durumunda yaşamını yitirmiş olabileceğine değinen Özdağ, “Susmayacağım, korkmayacağım. Ben soru sordum 17-25 Aralık Bahçeli için ne ifade ediyor dedim. Selçuk Özdağ susmaz, Selçuk Özdağ ancak öldürürlerse susar. Aziz millete sesleniyorum, bunların hukuk reformu bu. Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür... Bunları yapıyorlar. Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Ben 5 sene ülkü ocaklarında çalıştım, 7 sene idamla yargılandım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yardımcılığını yaptım. Bu saldırı demokrasi ayıbıdır. Türkiye'yi zorbalar ülkesi yapmayacağız. Burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke olmayacak. Sayın cumhurbaşkanı bu failleri bulun. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman korkmadım. Kenan Evren'den de korkmadım. Konuşmaya da devam edeceğim. Farklı şeyler de söyleyeceğim” diye konuştu.

SALDIRI ANINI ANLATTI

Saldırı anında yaşanılanları aktaran Özdağ, şunları söyledi: “Arabaya biniyordum bana arkadan saldırdılar. Onlarla boğuşmaya, yumruklaşmaya başladım. Bana hiçbir şey söylemediler. İki kişi bana silah doğrultmuştu. Şoförüme de silah doğrultmuştu. Şoförüm silahla ateş etmeye başlayınca korktular ve çekildiler. Milletimi uyandırmak istiyorum, uyarmak istiyorum. Aziz milletim uyanın.”

SELİM TEMURCİ DUYURDU

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Selçuk Özdağ'ın uğradığı saldırıyı Twitter'dan "Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ Abimize evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıda bulunulmuştur. Bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir" ifadeleriyle duyurdu.

Daha sonra Halk TV'ye konuşan Temurci, "Çok kan kaybettiğini söyledi, şu anda hastanede tedavisi devam ediyor" dedi.

DAVUTOĞLU: SORUMLU CUMHURBAŞKANI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Siyasilere bu tür saldırılara izin verilirse, birinci dereceden sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabine üyeleridir” dedi.

Özdağ’a planlı bir saldırı olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Bu açık bir terör faaliyetidir. Bugün terör Ankara'nın caddelerine inmişse ve Türkiye'nin en tanınmış siyasetçilerinden birine, 15 Temmuz sonrası FETÖ araştırma konusunda en kapsamlı mücadele göstermiş siyasetçiye saldırı olmuşsa biz buna siyasi terör deriz. Gerekenin yapılmasını bekleriz. Burada üç mesajımız var. Birincisi doğrudan Cumhurbaşkanı'na. Ülkedeki her türlü iyi, olumlu, olumsuz her gelişmenin sorumlusu birinci dereceden Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi böyle bir yapıyı Türkiye'ye getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan açık ve net bir açıklama bekliyoruz. Hiçbir şekilde üstü örtülemeyecek, suskunlukla karşılanamayacak bir siyasi terörle karşı karşıyayız” dedi.

"10 SAAT GEÇTİ, TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER AÇIKLAMA YAPMADI"

Davutoğlu, akşam saatlerinde Selçuk Özdağ'a tedavi gördüğü hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Çıkışta yeniden açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar ortağı Devlet Bahçeli'ye hâlâ saldırıyı kınamadıklarından dolayı tepki gösterdi.

Davutoğlu şunları söyledi:

"Siyasi partiler aradılar, açıklama yaptılar hepsine teşekkür ediyorum. Liderleri bazında açıklama yapmayan iki parti var. Ne Sayın Cumhurbaşkanı ne de Sayın Bahçeli bu alçakça saldırıyı kınayan bir açıklama yapmadılar."

"Saldırıyı duyar duymaz yaptığım açıklamada Sn. Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunmuştum. Bizim birinci dereceden muhatabımız Sn. Cumhurbaşkanı'dır. Şu ana kadar 10 saat geçti."

"Bugün bu saldırılar yaşanırken 10 saat Türkiye'yi yönetenlerin açıklama yapmış olmaması utanç vericidir. Hepimiz bu devleti yönettik, bu devletin bekası, milli birliği beraberliği için çetin sınamalardan geçtik. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Eğer şuysa, istenen şuysa, saldırıya uğrayan bizi eleştiren biriyse susarız diye bir düşünce varsa aynen hep uluslararası alanda tenkit ettiğimiz 'terörist bizimse iyidir' yaklaşımının Türkiye'ye yaklaşımı olur."

GELECEK PARTİSİ: SORUMLULARIN ORTAYA ÇIKARILMASINI VE YARGIYA TESLİM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Selçuk Özdağ'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Özdağ'ın yaklaşık 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını belirten Özcan, "Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır" dedi.

Özdağ'ın Ankara’daki evinin önünde saat 12.15 sularında "sopalı ve silahlı" bir saldırıya uğradığını aktaran Özcan, "Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Sn. Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır" bilgisini paylaştı. Özcan, Özdağ'ın olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Açıklamanın devamında "Güvenlik görevlilerimizin incelemeleri devam etmektedir. Olayın sorumlularının gecikmeksizin ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz. Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük. Bu saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır. Genel Başkan Yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyor ve bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Yaşananlara ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da açıklama yaptı.

MHP'Lİ YALÇIN, ÖZDAĞ'I "HAİN", "SATILMIŞ", "DÖNEK", "BUKALEMUN" GİBİ SÖZLERLE HEDEF ALMIŞTI

Selçuk Özdağ, geçen günlerde Twitter hesabından MHP hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından Twitter'dan hedef alınmıştı.

Yalçın, "Kendisi hasbelkader MHP ve Ülkücü camiada başladığı siyasi hayatına BBP ve Ak Parti ile devam etmiş; ardından İYİ Partili olmuş, son olarak da Gelecek Partisi kurucular kuruluna girmiştir" dediği Özdağ'ı "bir siyaset bukalemunu", "gevşek", "dönek", "hain", "oportünist", "revizyonist", "satılmış" ve "müptezel" gibi sözlerle hedef almıştı.

BAHÇELİ'NİN BAŞDANIŞMANI ÇİÇEK, "FETHULLAH'IN KURŞUN ASKERİ" DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Yıldıray Çiçek de Türkgün gazetesinde bugün yayımlanan "Fethullah'ın kurşun askeri intikam peşinde!" başıklı yazısında Selçuk Özdağ'ı hedef almıştı.

Yıldıray Çiçek, yazısında "(…)Serok Ahmet, geleceği olmayan Gelecek isminde bir parti kurdu ve o partiye de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kuyruk acıları olan, MHP düşmanlıkları iflah olmayan ne kadar müptezel var hepsini doldurdu. Bunlardan birisi de Fethullah Gülen sevdasıyla bilinen Selçuk Özdağ’dır. Bir zamanlar Fethullah Gülen ve örgütünü korumak için MHP’ye savaş açmıştı. Fethullah Gülen’in güdümünde 'Bağımsız Ülkücüler' adı altında ihaneti meşrulaştırma oluşumu kuran ve sürekli MHP’ye saldıran Selçuk Özdağ, AKP’den Serok Ahmet’in Gelecek Partisi’ne geçti, hâlen de bu özelliğine devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Ünal'dan MKYK'nin aşılanmasına tepkilere yanıt: Sırası gelen 5 kişi oldu

SONRAKİ HABER

Asgari ücret mutfakta bitiyor | BİSAM: 4 kişilik ailenin aylık gıda masrafı 2,478 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...