14 Ocak 2021 20:45

İyi ki doğdun Nâzım Hikmet!

Şair Nâzım Hikmet'in 119'uncu doğum günü kutlanıyor. Ataşehir Belediyesinin hazırladığı “Dünya Şairini Selamlıyor” başlıklı etkinlikte şair, şiirlerle ve şarkılarla anılacak.

Tablo: Haydar Özay

Paylaş

Dünya Şairi Nâzım Hikmet doğum gününde Ataşehir’de şiir ve şarkılarla anılacak. 15 Ocak 1902’de dünyaya gelen Nâzım Hikmet’in 119. doğum günü Ataşehir Belediyesinin hazırladığı etkinliklerle kutlanacak.  “Dünya Şairini Selamlıyor” adı altında gerçekleştirilecek etkinliklerde Nâzım Hikmet’in kendi sesinden şiirler dinletilip, farklı dillere çevrilmiş şiirleri okunacak ve onun anısına şarkılar söylenecek.

Dünya ve ülkemizde yaşanan kovid-19 salgın koşulları nedeniyle etkinlikler internet üzerinden çevrim içi olarak yapılacak. Üç bölüm halinde Ataşehir Kültür YouTube hesabından yayımlanacak etkinliklerde; “Nâzım Hikmet Şarkıları” saat 10.30’da, “Nâzım Hikmet’in Sesinden Şiirler” saat 14.00’te ve “Dünya Nâzım Hikmet Şiirleri Okuyor” saat 16.00’da başlayacak.

Etkinliklerin “Nâzım Hikmet Şarkıları” bölümünde; Grup Gündoğarken “Nâzım Hikmet Memleket” isimli şarkıyı, Erdal Güney “Sevdamız Bir Uzun Bakış” şarkısını, Doğan Canku “Gecelerim”i ve Metin-Kemal Kahraman “Deniz Koydum Adını” isimli şarkıyı seslendirecek. “Nâzım Hikmet’in Sesinden Şiirler” bölümünde Nâzım Hikmet’in; Hasret, Büyük İnsanlık, Seviyorum Seni ve İnsanların Türküleri Kendilerinden Güzel isimli şiirleri kendi sesiyle yankılanacak. “Dünya Nâzım Hikmet Şiirleri Okuyor” bölümünde ise usta şairin kaleminden çıkan eserler dünyanın farklı farklı dillerinde seslendirilecek. Yurt dışından ve ülkemizden katılan sanatçılar, Nâzım Hikmet eserlerini Türkçe, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Macarca, Arapça, Farsça, Hırvatça ve Makedonca olarak okuyacak.

Etkinliklerde ayrıca Japonya Kültür Ataşesi Takumi Suemitsu, Macaristan Kültür Ataşesi Balâzs Szöllössy ve Institut Français Türkiye’den Ghislain Vidal’ın Nâzım Hikmet için gönderdiği mesajlar yayımlanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Isparta'da İşçi Gündüz Gündoğdu çalıştığı inşaattan düştü, ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

TDK’den Kürtçe için çalışması istendi, "İki dilli sözlüğümüz var" denildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...