14 Ocak 2021 14:48

Gazeteci Ruken Demir'in davası 23 Şubat'a ertelendi

MA Muhabiri Ruken Demir'in "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, dijital materyallerin incelenmesine karar verilerek ertelendi.

Ruken Demir | Fotoğraf: MA

Reklam

Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Ruken Demir’in haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler gerekçe gösterilerek "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın 4'üncü duruşması İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yaptığı haberler gerekçe gösterilerek 26 Kasım 2019 tarihinde tutuklanan Demir, 6 Mart’ta görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Demir'in bugün görülen duruşmasında, polis tarafından el konulan dijital materyallerin incelendiği dosyanın mahkemeye sunulduğu görüldü.

BERAAT TALEBİ REDDEDİLDİ

Demir'in avukatı Zafer İncin, yurt dışı yasağı ve ayda bir olmak üzere hakkında verilen adli kontrol kararlarının kaldırılması ve Demir'in yargılanmasının hukuki bir yararının olmadığını belirterek, beraat talebinde bulundu. Mahkeme bu talebi reddetti. Ayrıca mahkeme heyeti el konulan har diskin ve diğer materyallere dair sunulan dosyanın incelenmesine, bu nedenle duruşmayı 23 Şubat 2021'de saat 14.10'da görülmesine karar verdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam