08 Ocak 2021 09:22

Ankara’da polis, 2 öğrenciyi evlerinin önünde gözaltına aldı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eylemine katılmak isteyen Ankara’daki öğrenciler, evlerinin önünden gözaltına alındı. Güvenpark'ta yapılan eylemde de çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Fotoğraf kaynağı: MA

Paylaş

Ankara’da bir grup öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla Kızılay Güvenpark’ta bir araya gelme çağrısı yaptı. Öğrencilerin evlerinin önünde bekleyen polis, dışarı çıkanları gözaltına aldı.

MA’da yer alan habere göre, 2 öğrenci gözaltına alınırken, bazı öğrencilerin evi önünde polis beklemeye devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör atanması ardından öğrenciler, “kayyum rektör istemiyoruz” protestolarına başlamıştı.

ANKARA’DA ‘KAYYUM REKTÖR’ PROTESTOSUNA MÜDAHALE

Boğaziçi Üniversitesine “kayyum rektör” atanmasını protesto eylemine yönelik polis müdahalesinde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. 

Ankara’da Boğaziçi Üniversitesine “kayyum rektör” atanmasını protesto eden öğrencilere, polis müdahale etti. Kızılay’da bulunan İzmir Caddesi üzerinde bir araya gelen ve Güvenpark’a yürümek isteyen gençler, polis tarafından engellendi. Gençlere sert müdahalede bulunan polis, gazetecileri de alandan uzaklaştırdı. Müdahalede çok sayıda genç gözaltına alındı.

YURTTAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Polis müdahalesine tepki gösteren gençler, “Üniversiteler bizimdir” ve “Kayyum defol” sloganları attı. Gözaltı sırasında gençlerin elinde bulunan pankart ve dövizler de polisler tarafından parçalandı. Polis, Sakarya Caddesi’nde bulunan yurttaşların da maskelerini açmasını istedi. Polisin tutumuna yurttaşlar tepki gösterdi. Yaşlı bir kadın polisler tarafından zorla alandan uzaklaştırıldı.

ENGELLİ YURTTAŞ ARAÇ ÖNÜNE SÜRÜLDÜ

Güvenpark’a gelmeye çalışan öğrencilere de müdahale eden polisler, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gazetecilerin görüntü almasını engelleyen polisler, engelli bir yurttaşın araçların geçtiği caddeye doğru sürüklenmesine sebep oldu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güvenlik görevlileri Marmaray'a kaçak bindikleri iddiasıyla çocuklara şiddet uyguladı

SONRAKİ HABER

“İTÜ’den bir şey olmaz” mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...