06 Ocak 2021 10:30
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ocak 2021 09:36

Ankara’da rektör atamalarını protesto eylemine polis müdahale etti

Ankara’da bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri "kayyum rektör" atanmasını protesto etmek istedi. Öğrencilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara’da Cumhurbaşkanı tarafından üniversitelerine "kayyum rektör" atanmasını protesto etmek isteyen öğrencilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Ankara’da bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla Milli Kütüphane önünde bir araya geldi. Milli Kütüphane önünden Eser Parkı’na yürümek ve parkta kitap okuma etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Pandemiyi gerekçe gösteren polis, öğrencilere sert müdahalede bulundu. Müdahalede çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

HACETTEPE'DEN BOĞAZİÇİ'NE DESTEK

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesine AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı Twitter üzerinden bir etiket çalışması başlattı.

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, KHK ile rektör seçimlerin yasaklanmasıyla üniversitelerin demokratik yapısının bozulmasına ve üniversitelerin tek bir politik eksene tabi hale getirilmesine karşı Whatsapp üzerinden tartışma platformları oluşturdu.

Konuya ilişkin ortak bildiri yayımlayan Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, etiket çalışması başlattı. #hacettepeyanındaBOUN tagi ile gündeme giren Hacettepe Üniversitesi öğrencileri “Hacettepe Üniversitesi öğrencileri oalrak kayyum rektör karşısında bir araya gelen Boğaziçili  arkadaşlarımızın yanındayız!” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege’nin zeytini zehir saçmasın

SONRAKİ HABER

Türkiye Yazarlar Sendikası: Kelepçeli kapı değil demokratik üniversite!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...