08 Ocak 2021 06:46
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ocak 2021 16:36

Melih Bulu'yu protesto ettiği için gözaltına alınan 21 öğrenci serbest bırakıldı

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasını protesto ettikleri için gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 21 öğrenci serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasını protesto ettikleri için Özel Harekat polisleriyle evleri basılarak gözaltına alınan 21 öğrenci adliyeye sevk edildi. 21 kişi ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP'li Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atamasını protesto edenlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 45 kişiden 21'i de bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 21 kişi, ifadelerinin ardından adli kontolle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlamalarıyla gözaltına alınan öğrenciler, Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Beşiktaş'ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde "Kayyum rektör istemiyoruz" diyerek eylem yapan öğrencilerinden 45'i, 5 Ocak'tan itibaren Özel Hakerat polisleri tarafından evleri basılarak gözaltına alınmıştı.

Dün adliyeye sevk edilen 24 öğrenciden 23'ü adli kontrolle, 1'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Gözaltında tutulan öğrenciler, işkence ve kötü muameleye maruz bırakıldıklarını söylemişti. Öğrencilere ters kelepçe takıldığı ve darbedildikleri öğrenilmişti.

Pek çok kurum ve demokratik kitle örgütünden öğrencilerin derhal serbest bırakılması çağrıları gelmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp, Aleyna Çakır'ın ölümünün ası sonucu meydana geldiğini raporladı

SONRAKİ HABER

Kaftancıoğlu: Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zatı dava edeceğim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...