06 Ocak 2021 06:25

Boğaziçi Üniversitesi kapısına takılan kelepçeyle ilgili inceleme başlatıldı

Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesine atanan rektör Melih Bulu'nun "pratik çözüm" dediği üniversitenin kapısına takılan kelepçe ile ilgili inceleme başlatıldı.

Polis, Boğaziçi Üniversitesinin kapısına kelepçe takmıştı | Fotoğraf: Behram Evlice

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs ana giriş kapısı önünde öğrencilerin eylemine müdahale eden polisin okulun kapısına kelepçe takması ile ilgili inceleme başlatıldı.

DHA'da yer alan habere göre İlk incelemede kelepçenin üniversite güvenlik görevlililerine ait olduğu ve Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tarafından takıldığı belirtildi.

KELEPÇEYİ TAKAN POLİS, "İNİSİYATİF KULLANDIM" DEDİ

İstanbul Emniyetinin başlattığı inceleme kapsamında olayla ilgili bilgisine başvurulan polisin üst amirlerinden talimat almadan kelepçeyi kapı demirlerine taktığını ve "İnisiyatif kullandım" dediği kaydedildi.

Olayla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.

BULU "PRATİK ÇÖZÜM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan, akademisyen ve öğrencilerin protesto ettiği Prof. Dr. Melih Bulu, dün Habertürk televizyonundaki açıklamalarında üniversite kapısına takılan kelepçe ile ilgili “Kapı kırıkmış, kapıyı tutturmak için kelepçe takılmış. Öyle bir pratik çözüm bulunmuş” demişti.

CHP'Lİ BULUT: KELEPÇE TAKILMASININ TALİMATINI KİM VERDİ?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Boğaziçi Üniversitesinin kapısına takılan kelepçeyi Meclis gündemine taşıdı. Bulut, İçişleri Bakanı Soylu’ya kelepçenin kimin talimatıyla takıldığını sordu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Boğaziçi Üniversitesinin kapısına takılan kelepçeyi Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına yönelik protestolar üzerine üniversite kampüsü kapısına kelepçe takıldığını kaydetti.

“UTANÇ VESİKASI”

“Eğitime, akla, bilime, özgürlüğe, özerkliğe vurulan bu kelepçe utanç vesikası olarak tarihte yerini almıştır” diyen Bulut, bunun kabul edilemez olduğunu, üniversitelerin özerkliğinin yasalar ile koruma altına alındığını belirtti.

SOYLU’YA SORULAR

Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Boğaziçi Üniversitesi kapısına kelepçe vurulması talimatı kim ya da kimler tarafından verilmiştir?
  • Üniversitenin kapısına kelepçe vuran sorumlular hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır? Sonuçları ne olmuştur?
  • Boğaziçi Üniversitesi kapısına vurulan kelepçe 2021 yılını ileri hukuk reformu yılı ilan eden partinizin ilk icraatı mıdır?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van'da 3 noktada çığ tehlikesi: Kar tünelleri yapılmalı

SONRAKİ HABER

Samsun'da bir sağlık teknikeri Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...