05 Ocak 2021 12:27

Melih Bulu, kapıya takılan kelepçe için "Kapı kırıkmış tutturmak için takmışlar" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu, kendisini protesto eden öğrencilere yönelik polis müdahalesini savundu.

HaberTürk canlı yayınından ekran görüntüsü

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan, akademisyen ve öğrencilerin protesto ettiği Prof. Dr. Melih Bulu, Habertürk televizyonuna konuştu.

"REKTÖRLERİN SEÇİMLE GELMESİ DOĞRU BİR YÖNTEM DEĞİL"

Türkiye’de dünyadaki standartlara uygun bir rektör atama sistemi olduğunu savunarak söze başlayan Bulu, “İyi üniversitelerde rektörler hep atanıyor. Yani seçmek diye bir şey yok. Dünyadaki gelişmiş üniversiterle aynı yöntemle seçiyoruz. Rektörlerin seçimle gelmesi çok doğru bir yöntem değil” dedi.

Bolu, “Benden önce de yine Boğaziçi dışından bir rektör atandı. Ben Boğaziçiliyim” diye konuştu.

"BAZI ÖRGÜTLERİN MENSUPLARI"

Tepkilere ilişkin görüşü sorulan Bulu, “Boğaziçi’nde ders verdiğimiz zamanlarda öğrenciler benimle ilgili konuşurlardı. Çünkü benim içim dış bir, ben bu tepkilere alışığım” dedi. 

“Gözaltına alınanlardan 17’sinden sadece 2’si Boğaziçili. Yani üniversiteli olmayanlar var. Anladığım kadarıyla bazı örgütlerin mensupları. Boğaziçi öğrencisi burada kullanıldı” iddiasında bulunan Bulu, “Boğaziçi öğrencisi her yerde istediği protestoyu yapabilir ama dışarıdan öğrenci alınmamalı” dedi.

"KAPI KIRIKMIŞ, TUTTURMAK İÇİN KELEPÇE TAKILMIŞ"

Dün yapılan eylem sırasında üniversite kapısına takılan kelepçe sorulan Bulu, “Kapı kırıkmış, kapıyı tutturmak için kelepçe takılmış. Öyle bir pratik çözüm bulunmuş” dedi. 

"YOK CANIM NİYE İSTİFA EDEYİM"

Kampüse polisin girmediğini savunan Bulu, “İstifayı düşünür müsünüz sorusuna ise “Yok canım niye istifa edeyim” diye yanıt verdi.

2015'TE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN BULU, "2009'DA AKTİF SİYASETİ BIRAKTIM" DEDİ

AKP’de siyaset yapmasına ilişkin de konuşan Bulu, siyasete CHP’de başladığını söyledi.

Bolu, “Beni hep AK Partili sanıyorlar, o zaman öğrenciydim, SHP’de başladım" dedi.

2009’da aktif siyaseti bıraktığını savunan Bulu’ya, 2015’te AKP’den milletvekili aday adaylığı hatırlatıldı. Bulu, “Öyle bir aday adayı oldum ama aktif siyaseti bırakmıştım” dedi.

EYLEMLER İÇİN "PROVOKASYON" DEDİ

Üniversitedeki eylemleri provokasyon olarak nitelendiren Bulu, “Bunlar olmasaydı, öğrencilerle konuşacaktım. Güzel güzel geçinecektik. Hocalarla da konuştum, beni tanımıyorlar, tanıyacaklar” dedi. 

İNTİHAL SORUSUNA "O ZAMAN HABERİMİZ YOKTU" YANITI VERDİ

İntihal tartışmalarına ilişkin de konuşan Bulu, kendisine iftira atıldığını savundu.

Bulu, “İntihal meselesi iftira. Literatür kısmının başında literatür yazar zaten ve oradaki her şey alıntıdır. Bütün dert, bazı şeyleri tırnak içine almamışım. O zaman haberimiz de yoktu. Formatlar değişir, kurallar değişir. İşin özü, aldığımız şeylerin kaynağını yazmış mıyız, yazmışız” ifadelerini kullandı.

"TEPKİ GÖSTEREN KESİMİN ÇOK AZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Kendisine tepkinin çok az olduğunu savunan Bulu, “Bana tepki gösteren kesimin çok az olduğunu düşünüyorum. Tanıdıkça da geçecek. Oradaki birçok insandan daha fazla Boğaziçiliyim” iddiasında bulundu.

"HARD ROCK, METALLİCA DİNLEYEN BİR REKTÖRÜM"

Bulu, "Bütün hocalarımız hep bunu soruyor: Boğaziçi kültürüne bir şey yapacak mısınız? Ben hard rock dinleyen, Metallica dinleyen bir rektörüm ve hâlâ da devam ediyorum. Bu kültürle ilgili en ufak bir şey düşünmüyorum" dedi.

"POLİS ORADA DOĞRU YAPTI"

Bulu, polisin tutumunu da şu sözlerle savundu:

“Boğaziçi kültürünü bilmeyenlerin üniversiteye girmesi, bir filin zücaciyeye girmesi demek. Boğaziçililer dışındakilerin girmemesi gerekir. Polis orada doğru yaptı.”

"ÖĞRENCİ VE HOCALARIN KENDİ ŞİRKETLERİNİ KURMALARINI İSTİYORUM"

"Öğrencilere bir girişimci ekosistem vadediyorum" diyen Bulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günümüzde Silikon vadisi ile başlayan startup kültürü tüm dünyaya yayıldı. Boğaziçi olarak biz bunda biraz geride kaldık. Öğrenci ve hocaların kendi şirketlerini kurmalarını ve bunları dünyada büyütmelerini istiyorum. Boğaziçi’nde olan girişimcilik kültürünü yeniden hayata geçirecektir bu."

İLK 100'E SOKACAKMIŞ

Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili hedeflerine dair sorduğu soruya ise ‘Boğaziçi’ni ilk 100’de görmek istiyorum.’ şeklinde cevap verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Home raid of Boğaziçi University students: 17 students detained

SONRAKİ HABER

Pandeminin bedelini neden çocuklar ödüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...