01 Ocak 2021 20:03
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ocak 2021 14:36

Erdoğan, AKP Milletvekili Aday Adayı Melih Bulu'yu Boğaziçi rektörü olarak atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi, Pamukkale, Beykoz, Çağ ve Antalya Bilim Üniversitelerine yeni rektör atadı. Boğaziçi'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu tepkilere neden oldu.

Resmi Gazete ekran görüntüsü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 üniversiteye rektör atadı. Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne eski AKP Milletvekili Aday Adayı Melih Bulu'nun atanmasına Boğaziçi öğrencileri sosyal medyada tepki gösterdi.

"KAYYUM REKTÖRLERLE ÜNİVERSİTELER ESİR ALINMAK İSTENİYOR"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalara yönelik tepkiler büyüyor. Yapılan bu atamalara yönelik tepkilerin hedefinde özellikle 2015 yılında AKP İstanbul 1'inci bölge milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu var. Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasına öğrenciler tepkilerini #KayyumRektörİstemiyoruz etiketi ile sosyal medyada gösterdi.

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi de yapılan atamalara ilişkin sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yaptı. Rektör atamalarıyla üniversitelerin esir alınmaya çalışıldığını ifade eden Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesine atanan Prof. Dr. Melih Bulu için "üniversite bileşenlerinin rektörü olamaz” dedi.

Rektörlük seçimlerinin OHAL Kararnamesi ile değiştirilip, siyasetin emrine alındığı belirtilen açıklamada, atamaların doğrudan Saraya bağlanarak üniversitelerin esir alınmaya çalışıldığı ifade edildi.

Sendika, Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Bulu’ya ilişkin “Hiçbir demokratik teamüle uymayan bir uygulamayla Boğaziçi Üniversitesine atanan AKP’li kayyum rektörü Melih Bulu üniversite bileşenlerinin rektörü olamaz” ifadeleri kullanıldı.

"ÖZGÜR ÜNİVERSİTEYİ SAVUNUYORUZ"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Bizler daha öncede bu tür atamalara tanıklık ettik. ‘Öğrencilikten beri hayalim rektör olmaktı’ diyen Varşan Kök’ten biliyoruz ODTÜ’yü getirdiği hali. Melih Bulu daha önce görev yaptığı okulda haksız bir uygulamaya itiraz eden öğrencisine ‘paran yok mu, tam burslu musun’ gibi karşılık veren birinin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması kabul edilemez. Öğrencilerinin Boğaziçi Üniversitesi’ne girmek için neredeyse tam puan alması gerekirken, Boğaziçi Üniversitesinde akademisyen olmak için bazı bölümlerinde muhakkak yurtdışında post doktora yapması gerekirken Boğaziçi Üniversitesi ’ne dışardan kayyum olarak atanan rektörü Boğaziçili üniversite bileşenleri asla kabul etmeyecektir. İnsan, toplum, doğa yararına, demokratik, katılımcı, bilimsel ve özgür üniversiteyi dün olduğu gibi bugünde savunmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Britanya’da ‘kim evde kalsın’ tartışması

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Murat Tuncer, Yükseköğretim Kurulu üyeliğine yeniden atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...