05 Ocak 2021 05:05

İyi Partili Tunçbilek'e göre hava kirliliğinin bir nedeni de Suriyelilermiş

Kayseri'de artan hava kirliliğine dikkat çeken İyi Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Ümit Yasin Tunçbilek, kentteki hava kirliliğinin bir nedeninin de Suriyeli mülteciler olduğunu söyledi.

(Arşiv) Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kayseri Melikgazi Belediye Meclisinin İyi Partili üyesi Ümit Yasin Tunçbilek, hava kirliliğine dair yaptığı açıklamada Suriyeli mültecileri de nedenlerden biri olarak gösterdi.

İyi Partili Ümit Yasin Tunçbilek, Kayseri Olay Gazetesine yaptığı açıklamada "Büyük bir sanayisi yıllardan beri Asur Devrinden beri önemli bir ticaret şehridir ama bu şehir hava kirliliği ile başı büyük bir derttedir" ifadelerini kullandı. Tunçbilek, öğle saatlerinde OSB bölgesi için hava kirlilik oranının 69 iken gece 103 gibi bir değerlere ulaştığını söyledi.

Hava kirliliğinin tanımını yapan bunun Kayseri açısından etrafının kapalı olması gibi doğal nedenlerini anlatan Tunçbilek, ardından yapay nedenlerden bahsetti. Tunçbilek şunları söyledi:

"Belki zamanında Kayseri’ye ilk yerleşenler Ali Dağı’na doğru büyüseydi böyle bir sorun olmayabilirdi diğer bir sebep ise rant için her yeri beton ile örterek ağaçları keserek yeşili bitirerek insan eli ile oluşturulmuş biz yeşil dedikçe onlar dolar olarak anladı biz doğayı koruyalım dedik onlar müteahhitleri korudular. Biz ağaç gölgesi istedik onlar bize betonun gölgesini verdiler."

YİNE SURİYELİLER HEDEFTE

Hava kirliliğinin nedenlerini bu şekilde anlatan Tunçbilek, Suriyeli mültecilere değinmeden edemedi. İyi Partili Tunçbilek, kent merkezinde yoğunlaştığını söylediği Suriyelilerin de yaktıkları bazı uygun olmayan maddeler nedeniyle hava kirliliğine neden olduklarını iddia etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Çepni, çay tarımı ve Sayıştay'ın ÇAYKUR raporunu Meclis gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...