02 Ocak 2021 13:04 Güncelleme: 02 Ocak 2021 19:59

İzmir'de hekime şiddet: Maske uyarısı yapan doktora hasta yakını taşla saldırdı

Hasta yakınını maske takması konusunda uyaran Dr. Hüseyin Nacar Mutlugüleçler, hasta yakınının sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'de özel bir tıp merkezinin acil servisinde görevli Dr. Hüseyin Nacar Mutlugüleçler bir hasta yakınının taşlı saldırısına uğradı.

İzmir'de özel bir tıp merkezinin acil servisinde görevli Dr. Hüseyin Nacar Mutlugüleçler, iddiaya göre muayene ettiği çocuğun yanındaki refakatçiyi maske takması yönünde ve kirli ayakkabılarla çocuğu muayene masasına çıkarmaması konusunda uyardı. Daha sonra çocuğun amcası olduğu belirtilen kişi, muayene odasına girip doktora sözlü saldırıda bulundu ardından hastane kapısına çıkan Dr. Hüseyin Nacar Mutlugüleçler'e taş atarak saldırdı.

Taşın başına isabet ettiği doktor yaralandı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Mutlugüleçler'in yarılan başına 8 dikiş atıldı. 

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Mutlugüleçler, "Güzelce muayene ettim, tedavisini yaptım. Reçetesini yazdım ve ikazlarda bulundum. Güzel şekilde sohbet ederek, ayrıldı. Derken hastanın yakını olduğunu iddia eden birisi, 'Sen benim büyük anneme neden bağırıyorsun' diyerek, geldi. Ben sadece ikaz ettiğimi söyledim ancak tehdit etmeye başladı. Tehditlerden sonra küfürler başladı. Kapının önüne kadar çıktık ve bu arada 155'in aramasını çalışma arkadaşlarıma söyledim. Kapının önünden gitmesini söyledim. Yerden kaptığı bir taşla bana vurdu. Kafama bir darbe aldım. Benim oğlum da doktor ve dikişlerimi o yaptı. Ciddi bir yarık var. Yüzümdeki kanamanın resmi de var. Ben hastayı maskesiz olduğu için ikaz ettim, arkasından kirli ayakkabılarla muayene masasına çıkarmaya çalıştı. Ben de 'Onları çıkarın biz orada bebekleri muayene ediyoruz' dedim. 'Kendi yatağınıza ayakkabıyla girer misiniz' dedim. Bütün hepsi budur. Şikayetçiyim" dedi.

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İZMİR TABİP ODASI: ÖNLEMLER BİR AN EVVEL ALINMALI

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Tabip Odası, "Meslek örgütü olarak, sağlık çalışanlarına şiddetin durması için yıllardır mücadele yürütüyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddete karşı etkili bir hukuksal tedbir alınmadığı; şiddetin önlenmesi için yöneticiler samimi girişimlerde bulunmadığı sürece şiddet devam etmektedir. Sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için meslek örgütü olarak önerdiğimiz adli ve idari önlemlerin bir an evvel alınmasını talep ediyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam