01 Ocak 2021 15:06
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ocak 2021 19:57

Koca: Türkiye'de 15 kişide İngiltere kaynaklı mutasyonlu koronavirüs tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır" dedi.

Fahrettin Koca | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 15 kişide İngiltere tarafından duyurulan mutasyon geçirmiş yeni koronavirüsün tespit edildiğini açıkladı. "İngiltere'de son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edildiği için bu ülkeden yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur" açıklaması ile basın açıklamasını içeren metni yayımladı. Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Fahrettin Koca'nın açıklama metni

EMEP: 21 GÜN TAM KAPANMA KARARI ALINMALI

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Bakan Koca'nın paylaşımının ardından 21 günlük kapanma çağrısı yaptı. Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "15 kişide #mutasyonluvirüs tespit edilmesi ülke için kritik bir eşiktir. Bu vesileyle çağrımızı yeniliyoruz: Acilen 21 gün tam kapanma kararı alınmalı; işçilere, halka ekonomik sosyal koruma sağlanmalıdır" dedi. 

(HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 212 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İngiltere’de ped ve tampon gibi hijyen ürünlerinden alınan vergi kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...