01 Ocak 2021 12:23

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: 2021'in ilk yarısında temelleri atılır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'a büyük tahribat verecek olan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili "2021'in ilk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum" dedi.

Murat Kurum | Fotoğraf: Abdulhamit Topal/AA

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Pojesinin planlarını ocak ayı itibariyle askıya çıkaracaklarını söyleyerek "2021'in ilk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum" açıklaması yaptı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Kurum, daha sonra yaptığı açıklamada Kanal İstanbul Porjesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla beraber, Cumhuriyet tarihimizin en büyük dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Yüzde 52'sini yeşil alanlara ve sosyal donatılara ayırdığımız Kanal İstanbul Projemizin ÇED sürecini üniversitelerimizin, vatandaşlarımızın görüşlerini alarak tamamladık. Üç etapta çevre düzeni planlarımızı onayladık. Planlarımızı tamamladık inşallah ocak ayı itibarıyla planlarımızı askıya çıkaracağız. 2021 yılı Kanal İstanbul'un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. İlk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum. Ülkemize, İstanbul'umuza yakışacak bir proje olması açısından gerek çevrenin korunması gerek doğal kaynakların zarar görmemesi gerek İstanbul Boğazı'ndaki tehlikenin ortadan kaldırılması adına çalışmalarımızı detaylı yapıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Basın İlan Kurumu, Sözcü’nün haberiyle ilgili inceleme başlattı

SONRAKİ HABER

Leyla Güven'den İngiltere'deki dayanışma ile ilgili teşekkür mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...