28 Aralık 2020 04:08
Son Güncellenme Tarihi: 28 Aralık 2020 18:00

Üreticiye tarım desteği vermeyen Erdoğan başka ülkelerden arazi kiralamakla övündü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi. Erdoğan açıklama yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Emin Sansar/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 2 saat 50 dakika sürdü. 

Erdoğan'ın toplantının ardından yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

SİBER SALDIRILAR

"İnşallah 2023'te ülkemizi dünyanın en büyük 10 devleti arasına sokarak hep birlikte örnek bir başarı ortaya koyacağız. Bugünkü kabine toplantımızda ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planını da görüştük. Siber güvenlik tüm dünyada üzerinde hassasiyetle durulan konuların başında geliyor. Güvenlik, sağlık, eğitime kadar her alanda hayatımızın ayrılmaz parçası olan dijitalleşmeyle birlikte siber tehditlerde büyük artış yaşanıyor." 

"Esasen savunma sanayi projelerimizin temel bileşenleri arasında dijital sistemler ilk sıralarda yer alıyor. Günlük hayatımızı kolaylaştıran teknolojilerin tamamı da dijital altyapılar üzerinde çalışıyor. Devletler vatandaşların can ve mal güvenliğinin yanında dijital verileri de korumak durumundadırlar. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ile bu doğrultuda ilk adımı atmıştık. Geldiğimiz noktada ülkemizin siber güvenlik politikalarını bütüncül bir anlayışla özellikle yeni bir strateji oluşturma konusunda adımı attık."

"Son dönemde dijital altyapıda, siber güvenlik konularında kimi zaman gizli, açık engellere maruz kaldığımız için stratejimizi yerli ve milli anlayışla şekillendirdik. İlk haberleşme uyduğumuz inşallah 2022'de uzaya gönderiyoruz."

"Mavi Vatan'dan siber uzaya kadar her sahada egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız."

"BAŞKA ÜLKELERDE TOPRAK KİRALIYORUZ"

"Bugün 140 ülke, başka yerlerde toprak kiralayarak geleceklerini garanti altına alıyorlar. Şimdiden kiralanan toprak miktarı ülkemizin yüzölçümünün 3 katına ulaşmıştır. Toprak kiralamada amaç bir asır sonrasının taleplerine hazırlık yapmaktır. Böyle bir derdi olmayanlar ülkemizin niye Sudan’da Nijer’de toprak kiraladığını anlayamıyor. Sadece anlamakla kalmıyor, bize ithamlarda bulunuyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde iktidarlar böyle ithamlara maruz kalmıyorlar. Bu çapsız zihniyet, hastanelerden enerji santrallerine kadar her konuda karşımıza çıkıyorlar."

"Tarımsal milli gelirini 37 milyar liradan 278 milyar liraya yükselterek Avrupa'da ilk sıraya yükseltmiştir." 

"Çiftçimize verdiğimiz destekleri 12 kat artırarak, bitkisel üretimimizi 124 milyon ton ile Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkardık."

"Sadece 2020 yılında çiftçimize verdiğimiz destek tutarı 22 milyar liradır."

"Ülkemizin geçtiğimiz yıl ürettiği saman miktarı 23,7 milyon ton. Saman ihracatımız 84,5 bin ton. İhracat gelirimiz de 14 milyon dolardır. İthalat dedikleri saman 428 bin dolar karşılığına denk gelen 1953 tondur. Bunun bir kısmı özel amaçlı kuru ot ithalatıyken kalanları da sınır illerimizdeki ticaretten kaynaklanmaktadır. Çiftçilerimize 'hükümete oy verirseniz iki elim yakanızda olur' diyenlerin bu tablo karşısında ortaya koyabilecek herhangi bir müktesebatlarını, projelerini, politikalarını duymadık, görmedik."

"Önümüzdeki dönemde ülkemizin, bu partilere oy verenlerin ferasetiyle köklü bir muhalefet reformunu hayata geçireceğine inanıyorum."

AİHM'NİN DEMİRTAŞ KARARI

"(AİHM'nin Demirtaş kararı) 'Biz çifte standartla, hukuki değil, siyasi saiklerlerle verilen kararları uygulamayız' dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Kendileri böyle işlerde yetki sahibi olsalar, ellerinde insanların kanı olan bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar"

AŞI GÜNDEMİ

"Kısa çalışma ödeneğinin süresini şubat sonuna kadar, nakdi ücret desteği süresini 17 Mart'a kadar uzaktık."

"Çin'den sipariş ettiğimiz aşının yılbaşından önce ülkemize teslim edilmesini bekliyoruz. Almanya'dan sipariş ettiğimiz aşının ocakta ülkemize ulaşmasını bekliyoruz."

"(Kovid-19) İnşallah en kısa sürede kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız."

"Okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz."

İNGİLTERE İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI

"İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın bu anlaşmanın imzaları atılıyor"

"Gümrük Birliği Anlaşmasından sonraki en önemli ticari anlaşmamız olacaktır. 2021 yılından itibaren hem Türkiye'nin hem İngiltere'nin kazanacağı yeni bir dönem başlıyor."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Kovid-19 nedeniyle iki haftalık karantinaya girdi

SONRAKİ HABER

Asgari ücret mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...