23 Aralık 2020 09:31

Salda Gölü Koruma Derneği: Salda'ya projede gösterilenden daha fazla bina yapıldı

"Türkiye’nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü’nde kıyıya 500 metre mesafede ahşap üniteler yerleştirildi. Salda Gölü Koruma Derneği tepki gösterdi.

Salda Gölü kıyısına yapılan binalar | Fotoğraflar: Osman Gazi Şakar | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Millet Bahçesi projesi nedeniyle tartışmalara sebep olan Salda Gölü'nde kıyıya 500 metre uzaklıkta ahşap binalar yerleştirildi. Çevre ve Tabiat Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda “revizyon”a gidilen proje ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Herhangi bir betonarme yapı asla olmayacak, çivi dahi çakılmayacak” açıklaması yapmıştı.  

Tek katlı, sökülüp takılabilir, beyaz renkli ahşap malzemeden, temelsiz ve zeminden yüksekte bu birimler Burdur Valiliğince acil ihtiyaçlara cevap vermesi için kuruldu.  Alanda yine ahşaptan kapalı ve açık hediyelik eşya satış birimleri de bulunuyor. “Ziyaretçilerin otopark ihtiyacı”nın ise gölden 2 kilometre uzakta oluşturulacak alanda çözüleceği söyleniyor.

"PANDEMİDE PROJEYİ HIZLANDIRDILAR"

Pandemiyi fırsat bilerek, insanların sokağa çıkmasının sınırlı olduğu bir zamanda, millet bahçesi projesinin hızlandırıldığını belirten Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Osman Gazi Şakar, Bakanlığın ‘Bir çivi bile çakılmayacak’ sözünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Beyaz adalar da (Maldivler) 9 adet ahşap bina beyaz kumların üzerine yere özel matkaplarla deldikleri yerlere, çelik kazıklar üzerine yapıldı. Yapılan binalar, daha önce kepçe ve kamyonlarla kumlarını başka bir yere taşıyıp, sonra geri getirip el arabası ve tırmıklarla düzelttikleri beyaz kumların çevresine sıralanmışlar. Yani büfelerden, kafeteryalardan tuvalete veya mescide gidenler bu beyaz kumların üzerinden geçecek. Beyaz kumları ezmeye, toz etmeye devam edecekler. Bu da yetmez gibi, halk plajı denilen yere millet bahçesi projesinde gösterilenden çok fazla bina yapıldı. Binaların uzaklığı ise gölün kıyı kenar çizgisinden kırk-elli metre uzaklıkta.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP, çıplak arama ile ilgili Meclis araştırma komisyonu önerisi verdi

SONRAKİ HABER

Hrant Dink davası: Sabri Uzun, Reşat Altay ve Osman Gülbel 11-15 Ocak'ta dinlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...