21 Aralık 2020 04:55

İBB'nin 2,5 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi, Valilik soruşturma izni vermedi

İBB Teftiş Kurulu 2016’da yapılan yeşil alan ihalesinde belediyenin 2,5 milyon lira zarara uğratıldığını belirledi. 4 eski yönetici için soruşturma açılmasını istedi. Valilik, soruşturma izni vermedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

2018'de İBB'nin kendi şirketi Medya A.Ş'ye ihale ettiği tanıtım işleri için ödenen 15 milyon 458 bin TL'lik harcamayı yargıya taşıyan Ekrem İmamoğlu, AKP dönemine ilişkin bir dosyayı daha açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş kurulu, 2016 yılında yapılan yeşil alan ihalesinde bebelediyenin 2 milyon 494 bin 11 TL zarara uğratıldığını belirledi. Hazırlanan rapor, sorumluların soruşturulması için İstanbul Valiliğine gönderildi ancak valilik soruşturmaya izin vermedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Teftiş Kurulu, İBB Başkanlığı Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü'nce 21 Eylül 2016'da gerçekleştirilen “İstanbul Genelinde Yeni Yeşil Alanların Yapım İşi” ihalesini inceleyerek rapor hazırladı. Bu ihale kapsamında yapılan eksik işlerle ilgili 2 milyon 494 bin 11 TL kamu zararı tespit edildi.

Kamu zararına neden oldukları tespit edilen eski İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü, eski Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı ve o dönem ihale yetkilisi olan İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı hakkında düzenlenen rapor, soruşturma izni için İstanbul Valiliğine gönderildi. Ancak valiliğin soruşturma izni vermediği öğrenildi. İBB'nin uğradığı 2,5 milyonluk kamu zararının 4 eski İBB yöneticisinden tahsili için düzenlenen rapor da İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığına gönderildi.

İLK YOLSUZLUK DOSYASI YARGIYA TAŞINMIŞTI

Ekrem İmamoğlu yönetiminin kararıyla hazırlanan ilk yolsuzluk dosyası, Medya A.Ş'ye ödenen 15 milyon 458 bin TL ile ilgiliydi. Raporda, işlerin tamamına yakınının sözleşmeye ve teknik şartnameye uygun yerine getirilmediği, hak edişlerin usule uygun yapılmadığı ve yapılan 15 milyon 458 bin+KDV tutarındaki ödemenin kamu zararı yarattığı belirlenmişti. Sorumluluğu bulunan 23 kişinin soruşturulması için Valiliğe başvuruldu ancak başvuru yanıtsız kaldı. İBB, yolsuzluğu yargıya taşıyarak 23 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu yapılan isimlerden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talebiyle konu hakkındaki haberlere erişim engeli getirildi. (HABER MERKEZİ)

{{420484}}

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı: Kısıtlamaya uymayan 38 bin 874 kişiye işlem yapıldı

SONRAKİ HABER

AB koronavirüste mutasyon gündemiyle acil toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...