09 Aralık 2020 08:57
Son Güncellenme Tarihi: 09 Aralık 2020 13:25

Erdoğan, Demirtaş'a "terörist" dedi, "Önünü açmayacağız" diyerek yargıya yol gösterdi

Azerbaycan’a ziyareti öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bir kez daha "terörist" dedi.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Azerbaycan’a ziyareti öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesinin yargı reformu kapsamında gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya verdiği yanıtta Demirtaş'ı "terörist" ilan ederek "Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz" ifadeleri ile yargıya talimat verdi.

DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. "FETÖ" soruşturmaları kapsamında el konulan mülklerin geri iadesi ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi gibi konuların yargı reformu kapsamında gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili bir soruya "Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil. Özellikle biz Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin bu noktada varsa sözde hakkını koruyacak değiliz ki böyle bir şey yok. Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkân tanımaz. Kobanê’nin faili, Diyarbakır'ın faili, Yasin Börü'nün faili odur. Bunları görmezden mi geleceğiz? Yargımız bunları görmezden mi gelecek? Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz. Bunların mülkiyet hakkı diye bir şey yok ki. Bunların bu halka ödemesi gereken çok büyük hesapları var. FETÖ de aynı şekilde. Şu anda İngiltere'de bulunan zat bunun bedelini nasıl ödeyecek?" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması ile ilgili de konuşan Erdoğan “Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı konusu bizim derdimiz değil. Bu onun kendi derdidir. Yapmış olduğu açıklama da verdiği cevap da zaten çok sulandırılmış bir cevap. Kılıçdaroğlu eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa, partisi için de ülkemiz için de isabetli olur” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AB YAPTIRIMI TÜRKİYE'Yİ IRGALAMAZ"

"Alınacak bir yaptırım kararı Türkiye'yi fazla ırgalamaz. Zaten biz 1963'ten beri AB, bize zaten yaptırım uyguluyor. Hiçbir zaman AB dürüst davranmamıştır. Hiçbir zaman AB verdiği sözün arkasında durmamıştır. Ama biz o günden bugüne sabrettik, sabrediyoruz. Samimi olan, dürüst olan liderler dik duruyorlar. Bu tür yaklaşımlara sıcak bakmıyorlar" 

"Zaten masadan kaçanlar hep onlar. Masadan kaçma ve yalan üzerine siyaset böyle bir yaklaşımın içerisindeler"

"Biz Doğu Akdeniz'deki haklarımızı korumaya devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs'ın haklarını sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Taviz vermemiz mümkün değildir. Yunanistan dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam edebiliriz"

"BIDEN GÖREVİ ÜSTLENSİN BAZI ŞEYLERİ KONUŞACAĞIZ"

"Ben Biden ile yabancı değilim. Obama döneminden de gayet iyi tanışan birisiyim. Evime kadar gelmiş olan birisidir. Rahatsızlığımda beni evimde ziyaret etmiştir. Dünyada siyaset maalesef çok çirkin ilerliyor. Aklına bir şey gelen hemen masaya yaptırımı getiriyor. Türkiye-ABD arasında nasıl bir süreç var? Biz NATO'da beraber değil miyiz? Bunu kendileri de hep itiraf etmişlerdir. Şu anda maalesef silah alımlarıyla ilgili konularda attıkları adımları ifadeleri şık bulmuyoruz. Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusundaki hareketleri doğru bulmuyoruz. Biden görevi üstlensin oturup bazı şeyleri konuşacağız. Geçmişte oturup konuştuğumuz gibi yine bunları konuşacağız. Siyasette çatışma olmaz. Diplomaside bu konular görüşerek anlaşarak bir yol bulunur. ABD ile bu süreci çok daha farklı şekilde işleteceğimize inanıyorum."

BAŞAKŞEHİR MAÇINDAKİ IRKÇI İFADE

"Başakşehir çok kararlı bir duruş sergiledi. Sahadan çekilmeleri... Roman hakemi almalarına rağmen arkadaşlar direndi. Fransa maalesef ırkçı söylemlerin yaklaşımların yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki bu maç suhuletle biter"  

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

"Bu görüşmeler devam ediyor. Bakanlığımız görüşmeleri iş veren kesimiyle işçi kesimiyle yürütecekler. Sonrasında durum bizim de önümüze gelecek adımları birlikte atacağız. Temennimiz odur ki isabetli bir karar çıkar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19 aşısı: Zengin ülkeler aşı stokçuluğuna başladı, "yoksul ülkelerde 10 kişiden sadece biri aşılanabilecek"

SONRAKİ HABER

AKM inşaatında "mangal partisi" düzenlendi, işçilerin sağlığı hiçe sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa