07 Aralık 2020 15:21

Patronlar istedi Bakanlık yaptı: Temaslı olan işçi 7 gün sonra işbaşı yapacak

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'iş dünyasının talebi'nin yerine getirildiğini belirtti, "Kovid-19 yakın temasta test negatif çıkar ve semptom gelişmezse 8. gün işe dönüş sağlanabilecek" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu koronavirüse yakalanan bir işçiyle yakın temasta olan işçilerin 14 gün karantinada kalmak yerine 7 gün sonra işbaşı yapacağını duyurdu.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Kovid-19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi. PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek” dedi.

 

Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de tepki gösterdi. Akdeniz, "Nerede bilim, nerede vicdan, nerede hasta hakları? Herşey sermayenin ihyası için" dedi.

Sağlık Bakanlığı gün içerisinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulan kişilerle yakın temaslıların karantina süresi 10 gün olarak değiştirdiğini açıklamıştı. PCR testi negatif çıkan ve semptom gelişmeyen kişilerin karantinası 7. günün sonunda sonlandırılabilecek. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

15 yaşındaki çocuğu taciz eden erkeğe 6 yıl 9 ay hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Maden sondajlarının aralıksız devam ettiği Kazdağı’nda su bitti, yağmur yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...