07 Aralık 2020 05:32

Batman Gercüş'teki cinsel istismarla ilgili sosyal medya soruşturması başlatıldı

Batman Gercüş'te 27 erkeğin bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edildi. Gizlilik kararı ve yayın yasağı getirildi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlardan dolayı soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Batman Gercüş'te 27 erkeğin bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı, iki kadını da fuhşa sürüklediği iddia edildi. Soruşturma kapsamında M.A. isimli erkek tutuklanırken, başsavcılık tarafından yapılan açıklamada “Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir” denildi. Ayrıca konuyla ilgili gizlilik kararı ve yayın yasağı getirildi. Emniyet, olayla ilgili sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek 24 kişi hakkında adli süreç başlattı.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşında P.Ö'nün, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede hamile olduğu ve tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alındı. Başsavcılığın açıklamasına göre soruşturma kapsamında M.A. isimli erkek tutuklandı.

GİZLİLİK VE YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI, KAMU GÖREVLİSİ OLAN HERHANGİ BİR ŞÜPHELİ BULUNMADIĞI AÇIKLANDI

Olayın gündeme gelmesinin ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılarak iddialar yalanladı. Gizlilik kararının getirildiği olayla ilgili başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÇOCUK KORUMA ALTINA ALINDI

İstismara uğrayan 15 yaşındaki P.Ö., başka bir ilde bulunan Çocuk Koruma İlk Müdahele Merkezine (ÇOKİM) yerleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, "Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından olayın vuku bulduğu tarihte yapılan adli çalışmanın akabinde çocuğumuz farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahele Merkezimize (ÇOKİM) yerleştirilmiştir. Halen kuruluşta kalmakta olan çocuk ile ilgili Bakım ve Sağlık tedbiri kararı talep edilmiş ve gerekli mesleki çalışma başlatılmıştır. Gizlilik kararı çerçevesinde yürütülen adli sürece İl Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından müdahil olunmuştur" denildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA SORUŞTURMA

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), istismarla ilgili, sosyal medyada dezenformasyon yaptıkları iddiasıyla 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldığını açıkladı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş ilçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz."

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Gerçüş Sulh Ceza Hakimliği, konuyla ilgili haberlere yayın yasağı kapsamında erişim engeli getirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, mahkemenin kararı kapsamında iletilen linkleri engelledi. Sadece soruşturmalarla ilgili devlet kurumlarının açıklamalarına yer verilen haberlere bile erişim engeli getirilmesi dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çin'de maden ocağında zehirlenerek yaşamını yitiren işçi sayısı 23'e yükseldi

SONRAKİ HABER

We feed our children out of date food from the bins

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa