04 Aralık 2020 16:38

İzmir’de esnaf ve kültür sanat emekçileri "Batıyoruz! Ödenekler nerede" diye sordu

İzmir'de 4 Kasım’dan bu yana “Bekliyoruz” eylemlerini “Ses Çıkarıyoruz” eylemine dönüştüren esnaf ve kültür sanat emekçileri yaşadıkları sorunları ve taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Fotoğraf: Ezgi Yeşilbaş

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

İzmir'de pandemi sürecinde destek alamayan esnaf ve kültür sanat emekçilerinin eylemleri 1. ayını geride bıraktı. Eylemde “Ödenek vermeyecekseniz Katar Emiri’ne gidek”, “Batıyoruz! #ödeneklernerede”, “Krediler ertelensin”, “Salgın oldu iban yolla, deprem oldu bağış topla, vergi var havada suda, ödeneği halka yolla” dövizlerini açıldı, enstrümanları ile ses çıkardı.

İzmir'de de 4 Kasım’dan bu yana sürdürdükleri “Bekliyoruz” eylemlerini “Ses Çıkarıyoruz” eylemine dönüştüren esnaf ve kültür sanat emekçileri Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde eylem gerçekleştirirken işletme sahibi Erdal Taşkıran, “Ödenekler nerde, vergiler nerde, vergiler iptal edilsin, esnafa kira, kredi desteği, müzisyenlere destek, işsiz kalan çalışanlara ekonomik destek ve kısa çalışma ödeneğinden koşulsuz şartsız tüm çalışanlar yararlansın gibi somut taleplerle her hafta eylemlerimizi sürdürmekteyiz. Bugün İstanbul’da da esnaflar bir araya geldi” dedi.

“DESTEĞİN SAĞLANMASI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kültür ve Turizm Bakanının salgın döneminde geliri olmayan müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan proje planladıklarını açıklamasını da hatırlatan Taşkıran, “Bakan, ocak ayı itibariyle de projede yer alan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerine ödemelerini yapmaya başlayacağız’ dedi. Eylemlerin kazanımları ortaya çıkmaya başladı. Fakat önceki destek süreçlerinden biliyoruz ki bunlar sözde kalabiliyor. İşleyişi takip etmek, yardımın gerçekten yapılmasını sağlamak ve desteğin herkese, pandemi süresi boyunca yapılması için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ayrıca İzmir’deki eylemler sonucunda esnaf ve müzisyenlerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme yaptıkları ve taleplerini yazılı olarak da dile getirdiklerini söyleyen Taşkıran, bunların bir an önce hayata geçirilmesi için görüşmelerin devam edeceğini ekledi.

Reklam